
בכיר במשרד הדתות אומר לערוץ 7 כי סבב מינוי רבני המועצות בכוכב יאיר ושער השומרון בשבוע האחרון אינו על דעת המשרד לשירותי דת וכי הוא אינו קשור להליך בשום צורה.
"כידוע רק מי שמונה על פי תקן ומכרז של המשרד לשירותי דת רשאי להעניק תעודות כשרות, לרשום לנישואין ועוד שאר סמכויות שישנם לרב המועצה", אומר הגורם.
לדבריו, "המועצות לא התייעצו אתנו וההליך לא נעשה על דעתנו. גם הנושא התקציבי לא קשור אלינו - המועצות יצטרכו לממן את שכרו של הרב. ישנו הליך בחוק למינוי רב מועצה רשמי למקום והוא טרם נעשה. יש מכרז והליך כזה או אחר לא יכול להחליף את הקבוע בחוק".
כזכור, בשבוע החולף מונה הרב מנחם נוביק לרב מועצת שער השומרון והרב אשר סבג לרב מועצת כוכב יאיר אך הליך זה בוצע על ידי תושבי המקום בלבד. בשער השומרון היה מדובר בוועדה מיוחדת של כ-28 נציגי ציבור מהמועצה ובכוכב יאיר היה מדובר בהליך בו יצאו מאות מתושבי המקום להצביע.
