חבר הכנסת אלמוג כהן (עוצמה יהודית) הגיב לנאומו של ראש הממשלה במליאת הכנסת בדיון 40 חתימות, והגדיר אותו כ"נאום מצוין עם אמירה ערכית" בנוגע למדיניות ישראל מול חמאס.

לדבריו, "אם לא יחזרו החטופים – אנחנו נכנסים לעזה, לוקחים שטחים ומענישים את חמאס". כהן הדגיש כי על ישראל להפעיל יד קשה נגד ארגון הטרור ולהרתיע אותו מלבצע חטיפות נוספות בעתיד.

כהן ניצל את הבמה כדי למתוח ביקורת נוקבת על האופוזיציה, שלטענתו הייתה שותפה למחדלים הביטחוניים לפני המלחמה.

"מי ששתק בסרבנות והתעלם – זה האסון הנוראי הזה. מה חשבתם שייצא כשנגעתם בצבא שלנו? מה חשבתם שייצא כשהפקרתם את ביטחון ילדינו?".

בהמשך דבריו, הדגיש כהן את גבורתם של לוחמי כוחות הביטחון שהתמודדו עם המחבלים, וציין כי באופקים נמנע אסון בקנה מידה גדול הודות לאומץ ליבם: "היו צריכים למות שם כ-600 אנשים, שישה בתי כנסת בתוך רדיוס של 400 מטרים מאזור הלחימה שלנו".

בהתייחסות ישירה לחברי האופוזיציה, אמר כהן: "אחיי באופוזיציה, ואני אוהב אתכם ומעריך אתכם – אבל אין לכם זכות דיבור. שתקתם בסרבנות, הפקרתם את ילדינו, תהיו בשקט גם עכשיו. למשפחות החטופים ולמשפחות החללים מותר להגיד הכל – אבל לא למי ששתק בסרבנות הארורה הזאת".

כהן הביע תמיכה בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת הכשלים הביטחוניים שהובילו למתקפת חמאס, אך התנגד למינוי השופטת רות רונן לראשות הוועדה: "היא הלכה למתקן בשדה תימן, לנוח'בות, ובדקה שיש להם דפים להגיש עתירות אסיר. זה לא רציונלי ולא הגיוני שאישה מסוג זה תעמוד בראש הוועדה".

בנוגע לאחריות הדרג הצבאי על אירועי ה-7 באוקטובר, דרש כהן להעמיד לדין את הרמטכ"ל ואת בכירי הפיקוד הצבאי שהיו אחראים על הביטחון באותו לילה. "אני רוצה את הרמטכ"ל ואת אנשיו שהיו שם באותו לילה, עומדים למשפט צבאי – כמו שחייל ששובר שמירה עומד למשפט צבאי. מי ששבר שמירה באותו לילה – צריך לעמוד למשפט צבאי". דבריו של כהן מצטרפים לדרישה גוברת לחשבון נפש מקיף במערכת הביטחון ולדיון ציבורי נרחב על ההתנהלות הביטחונית של מדינת ישראל.