גלעד ניצן, לוחם סיירת גבעתי ותלמיד ישיבת אבינועם באביתר, הוקפץ ישירות ממעגל הריקודים בשמחת תורה בישיבה אל שדה הקרב. שבועות ספורים לאחר מכן הוא נפל.

"גלעד היה מהפירות המתוקים והעסיסיים שלנו בישיבה, שואף כל הזמן להתקדמות ולדייקנות", מספר ראש הישיבה הרב דוד אמתי. לדבריו, "הוא היה מבקר אינספור פעמים במהלך השירות הצבאי, מגיע מהסיירת ישר לישיבה. אפילו לפני שהיה מגיע הביתה, יושב ולומד, יושב ומברר מה התפקיד שלו, מה המקום שלו והאם הוא פועל נכון. הוא שאף כל הזמן להתקדמות, ובפעם אחרונה כבר התחלנו לחשוב על העתיד שלו אחרי הצבא, על בניית בית, מה הוא חושב לעשות ואיפה הוא מתכוון לגור".

להנצחת זכרו של גלעד ולהוספת תורה שמצמיחה התיישבות לחצו כאן >>>

הצוואה של גלעד

אחרי נפילתו, גילו הוריו של גלעד, יעקב ויהודית יבדל"א מהישוב שילה, הקלטה מפתיעה בטלפון שלו – צוואה שהשאיר ימים ספורים לפני שנפל- "שכל החסכונות שהיו לי ילכו ללימוד תורה וליישוב ארץ ישראל כי זה הדבר הכי חשוב שיש בעולם".

לאחר השבעה פנו הוריו של גלעד לרב אמתי ראש הישיבה, וסיפרו להם על הצוואה שגלעד השאיר. לדבריהם, אין מקום מתאים יותר לממש את הצוואה של גלעד מאשר הישיבה באביתר, שמשלבת באופן הברור ביותר בין תורה ליישוב הארץ. הם ביקשו להעביר את הסכום להנצחתו של גלעד. בישיבה נענו ברצון וקיבלו את המשימה החשובה בחרדת קודש.

"כשהם סיפרו לנו על זה", אומר אליסף פרשן, מנכ"ל הישיבה, "הרגשנו שזו שליחות. גלעד האמין בחיבור הזה – בין לימוד תורה לבין בניית הארץ. זה בדיוק מה שאנחנו עושים כאן באביתר".

במלחמת 'חרבות ברזל' איבדה ישיבת אבינועם שלושה מבחוריה היקרים מעוז מורל, אורי ניסנוביץ וגלעד ניצן הי"ד. כעת הישיבה מבקשת לממש את צוואתו של גלעד ולחזק את קול התורה במקום, לצד המשך ביסוס היישוב אביתר.

להנצת זכרו של גלעד ולהוספת תורה שמצמיחה התיישבות לחצו כאן >>>

גלעד ניצן הי"ד
גלעד ניצן הי"דצילום: משפחת ניצן