ערן בר-טל
ערן בר-טלצילום: רחלי אנקרי

מספר משרות השכיר הגיע לכ־4.019 מיליון - גידול של 0.7% בהשוואה לשנה הקודמת. במקביל, נרשמה עלייה משמעותית בשכר העובדים מחו"ל, אשר עלה ב־5.2% והגיע ל־8,061 שקלים.

מספר משרות השכיר של עובדים זרים צמח ב־9.5% ל־151.9 אלף, נתון המעיד על ביקוש גובר לכוח עבודה מיובא.

בפילוח ענפי, תחום ההייטק ממשיך להוביל את טבלת השכר עם ממוצע של 31,858 שקלים בחודש למשרה, לצד גידול של 6.8% במספר המשרות בתחום.

במגזר החברות הלא פיננסיות נרשם שכר ממוצע של 14,859 שקלים, המהווה את חלק הארי של שוק העבודה עם 63.6% מהמשרות במשק.

גידול של 9.1% ברכישות באשראי בתוך שלושה חודשים

גידול של 9.1% נרשם ברכישות בכרטיסי אשראי בין נובמבר 2024 לינואר 2025, בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה הקודמת.

מחצית מסך הרכישות הן תחת הסעיף "מוצרים ושירותים אחרים", שרשם עלייה של 4.6%. את הגידול הובילו סעיפי שירותי תחבורה, ספרים, ציוד משרדי, פרסום ושירותי רפואה. לצד זאת חלה ירידה קלה בהוצאות על דלק, חשמל וגז, דבר שמעיד בין היתר על החורף החם.

מגמת הצמיחה החדה ביותר נרשמה במוצרי התעשייה, שבהם חלה עלייה של 18.4% בהוצאות הצרכנים. הרכישות בענף הרהיטים רשמו עלייה של 21.2%; מוצרי חשמל ואלקטרוניקה צמחו ב־19.4%; הלבשה והנעלה רשמו עלייה של 17.2%. נתונים אלה משקפים גידול בביקוש למוצרי צריכה בני־קיימא.

ציפיות לשלוש הפחתות ריבית השנה בארצות הברית

השבוע (שלישי) נכנסו לתוקפם מכסים חדשים שהנשיא דונלד טראמפ הטיל על סחורות מברזיל, מקסיקו וסין. "מלחמת המכסים" בין ארצות הברית למדינות העולם תגבה מחיר מארצות הברית – היא מייקרת את המוצרים וגם מפחיתה את האטרקטיביות של סחורות שמגיעות מארצות הברית.

רבים שם סבורים שהמהלך יוביל להעלאות מחירים – בניגוד לרצוי לארצות הברית, שכבר כעת נמצאת בטווח היעד העליון של הריבית. ולמרות זאת, בינתיים, השווקים במדינה מצפים לשלוש הפחתות ריבית השנה. ייתכן שהשאיפה הזאת ריאלית, מכיוון שהבנק המרכזי ייאלץ להוריד את הריבית כדי להוזיל את עלויות המימון של החוב העצום של ארצות הברית.

הכותב הוא העורך הראשי של ערוץ הכלכלה, ערוץ 10 בשלט, www.tv10.co.il באינטרנט