
קהילת חשמונאים הודיעה על פטירתו של הרב אבישי כהן ז"ל (42), סגן מנהל תלמוד תורה בנריה וגבאי בבית הכנסת בחשמונאים.
"ברוך דיין האמת, בצער רב וביגון קודר אנו מודיעים על פטירתו של בעלי, אבינו, בננו, אחינו וגיסנו היקר והאהוב, אוהב תורה ולומדיה, העמיד תלמידים הרבה, איש החסד והמעש, ר' אבישי כהן ז"ל, בן פרץ ודבורה הי"ו", נכתב במודעת האבל.
ההלוויה התקיימה ביום שלישי בבית העלמין במודיעין, והציבור הרב השתתף בהלוויה. יושבים שבעה בבית המנוח ברחוב הארבל 20, חשמונאים.
הרב שלמה גליקסברג, רב היישוב חשמונאים, ספד לו בשיחה עם ערוץ 7: "אבישי היה דמות מיוחדת ויוצאת דופן במרחב היישובי. הייתה בו צדקות מיוחדת, אמונה יוקדת, השיח שלו היה מלא באמונה, מאוד מאוד מחובר לכל ערכי התורה והאמונה, וערכים של תורה, של עם ישראל ושל ארץ ישראל, וזה משהו שהוא חי אותו. הוא הטמיע את הערכים הללו במשפחתו ובתלמידיו. זה היה ניכר במיוחד במשפחה המורחבת, עם אשתו שגית וילדיהם הצדיקים.
הרב גליקסברג הוסיף כי אבישי היה אדם מאוד צנוע. "מצד אחד, הוא היה אדם מאוד מיוחד ומסור לתורה ולעשיית חסד, ומצד שני, הוא היה חלק מהקהילה, לא הרגיש מורם מעם. הוא היה תמיד חלק, תמיד עם חיוך, מאוד נעים הליכות ונתן אווירה טובה לכל מי שפגש אותו. הוא לא הרגיש מעל כולם, הוא היה אחד מהשכונה, אחד מהקהילה".
"מעבר לצדקותו הגדולה, היה בו גם פשטות מיוחדת", הדגיש הרב גליקסברג. "הוא היה תמיד שם, בגבאות בבית הכנסת ובחיי הקהילה, והיה מאוד קרוב ללב של כל אחד. הוא היה חלק מהיישוב ומכולם. הציבור הגדול שפקד את הלוויה שלו נחשף לשני הספדים של הילדים, עין לא נשארה יבשה, מעבר לצער הגדול ולשבר הגדול ראו איזו עוצמה רוחנית יש במשפחה הזאת".
הרב גליקסברג, מסכם: "אבישי יחסר לנו מאוד. השבר הוא לא רק למשפחתו, אלא גם ליישוב כולו. הוא יחסר לנו מאוד, חבל דאבדין ולא משתכחין".

