דולב סלע, שנפצע קשה בלחימה בעזה ואיבד את ארבעת חבריו שנפלו ואת ראייתו בעין שמאל, מרצה כיום ברחבי הארץ ומבקש לעורר תקווה בקרב פצועי צה"ל.

"כשהגעתי לבית החולים, לא ידעתי שאני הולך לאבד ראייה. לא זכרתי כלום וגם לא ידעתי שנפצעתי. ברגע הפיצוץ, כשעפתי מהקומה השנייה אבד לי הזיכרון, ואחרי יומיים - כשאני במצב קשה פיזית ונפשית - מספרים לי מה קרה ושארבעה חברים של נהרגו.

היו לי שתי אופציות: אחת - אני ממשיך לשקוע בכאב הקשה של ארבעה חברים שנהרגו - והשנייה לא לוותר על החלומות ולקום עם הרגליים. קל יותר לשקוע בכאב אבל בחרתי באופציה השנייה", סיפר סלע בראיון ל-i24news.

הוא הוסיף "לקחתי את עצמי למקום חיובי בלי להיתקע על העובדה שלא אראה בעין שמאל כל החיים. ידעתי לקחת את הכל למקום חיובי, שיחזק אנשים אחרים, וזה הכי חשוב מבחינתי. אני בתור לוחם גאה במה שעשיתי, שהגנתי על המדינה, וכל הלוחמים צריכים להיות גאים בכך".