
מתכון לבצק מתוק מלוח
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
12 גרם שמרים יבשים
40 גרם סוכר לבן
130 גרם שמן קנולה
480 גרם מים קרים
20 גרם מלח
אופן הכנה:
קערת המיקסר בעזרת וו לישה שמים את כלל החומרים מלבד המלח.
מפעילים את המיקסר על מהירות 1-2 למשך 8 דק'.
לאחר 8 דק' מוסיפים את המלח ולשים שוב במהירות נמוכה למשך 2 דק' נוספות.
את הבצק מעבירים לקערה להתפחה של כשעתיים בטמפ' החדר.
לאחר התפחה ניתן להכין מהבצק שני מתכונים: מלוח /מתוק
להכנת בייגלה מלוח:
לוקחים את הבצק ויוצרים כדור של סביבות 100-120 גרם.
יוצרים עיגול במרכז, מברישים בביצה ומפזרים על הבייגל את התוספת הרצויה לדוג: שומשום עם מלח גס, זעתר, שקדים פרוסים, פרג ומעט מלח לפי מה שאתם אוהבים, מתפיחים ואופים.
להכנת מאפה מתוק:
לוקחים את הבצק ומרדדים, מורחים בממרח לבחירה לדוג: שוקולד השחר, ממרח לוטוס, נוטלה, מרדדים את הבצק לצורת נקניק ויוצרים את הצורה של הפרעצל, מברישים בביצה ומפזרים אגוזים לבחירה (אגוזים מסוכרים, פקאן, אגוזי בראס)
לאפיית המאפים:
180 מעלות טורבו למשך 12-15 דק' עד השמחה.
הרכבת משלוח מתוק מלוח:
קופסת אריזת קרטון טבעי מלבנית
ניירות משי
שקיות נייר כמו שקית של פלאפל
חוט שמשון/ חוט טבעי כלשהו
בקבוק למיץ
צנצנות קטנות למטבלים
צרור רוזמרין קשור בחוט טבעי
חג שמח וטעים! : )