בשעת ההנפקה נמכרה אגרת החוב של ממשלת ארצות הברית לתקופה דומה בשיעור של 5.16%.

ממשרד האוצר נמסר כי ההנפקה, שאותה הוביל החשב הכללי החדש של משרד האוצר ד"ר ירון זליכה והמשנה לחשב הכללי אלדד פרשר, התבצעה בדרך של מכרז בין 14 בתי השקעות. בתי ההשקעות התחרו על תשואתה של אגרת החוב. עוד נמסר כי כל 14 הבתים הגישו הצעות תחרותיות, ו-Lehman Brothers, אשר זכה במכרז, הגיש את ההצעה הטובה ביותר.

עוד נמסר כי באגף החשב הכללי הביעו שביעות רצון רבה מתוצאות ההנפקה.

בנימין נתניהו, שר האוצר, ברך על הצלחת ההנפקה וציין כי היא משקפת את האמון של הממשל האמריקאי בכלכלת ישראל. הוא הוסיף כי צעד זה מראה כי בנוסף לאמון ארצות הברית גם השווקים הפיננסיים בעולם מאמינים במשק הישראלי.

בהודעה גם נאמר כי החלטת החשב הכללי ד"ר ירון זליכה להעמיד את סכום הגיוס על 750 מיליון דולר מתוך 1.1 מיליארד דולר אפשרית לאור השיפור הניכר בהכנסות המדינה בחודשים האחרונים. לדבריו, התפתחויות חיוביות אלה הקטינו את צורכי המימון של הממשלה וחיזקו את יכולתה לעמוד בתוואי הגירעון שנקבע לשנת 2004.

עוד נמסר כי יתרת הסכום הנותר של 350 מיליון דולר תעמוד לרשות ממשלת ישראל בשלוש השנים הבאות ותשמש ככרית ביטחון נוספת בניהול החוב הממשלתי. כרית זו תייצר ניהול חוב טוב יותר במהלך השנים הקרובות.

יש לציין כי ההנפקה נעשתה בנציגות משרד האוצר בניו יורק בעזרת פלטפורמת חישוב ייחודית שפותחה במיוחד עבור המכרז הממוחשב. (פ)