משפחת החטופים והשר שיקלי בעימות בכנסתערוץ כנסת

משפחות חטופים חילקו היום (שני) בכנסת משלוח מנות לחברי הכנסת והשרים: פיתה בשקית עם ציטוט של אלי שרעבי שחזר מהשבי.

בדיון בכנסת פנה יותם כהן לשר עמיחי שיקלי והסביר מדוע החליטו לחלק פיתות, "יש פה פיתה שזה בערך הכמות השבועית שחטופים אוכלים בשבי. יש פה ציטוט של אלי שרעבי שרשום 'לפתוח מקרר זה עולם ומלואו'. אני אשמח להעניק לך את זה כאות הוקרה, על זה שאתה מפקיר חטופים בשבי. ואני אשמח שכל פעם שאתה פותח את המקרר, אתה תזכור שאח שלי רעב בשבי, ושמה שאני מביא לך עכשיו בשקית נחמדה עם סרט צהוב יפה זה מה שמחבלים מביאים לו לאכול במשך שבוע. ואני אשמח שזה יגרום לך להרגיש יותר".

בשלב זה פנה יהודה כהן, אביו של נמרוד לשר שיקלי, "השר שיקלי, אתה יכול להסתכל עלינו, על אבא ואח של חייל חטוף. אני יודע שהטלפון חשוב אבל הנה אני יהודה כהן, אבא של נמרוד כהן. הבן שלי פה מדבר ".

השר שיקלי הגיב, "ברגע שמשווים לחמאס, ברגע שמדברים בצורה כזאת אז אי אפשר לצפות לכבוד. יש גבול".

כהן הגיב," אז מה אתה אומר, אני לא אשווה אתכם לחמאס? בגלל שקוראים לך עמיחי שיקלי? הגבול זה שהבן שלי צריך לחזור. זה הגבול".

"אתה לא תשווה אותי לחמאס", קרא שיקלי.

"אני כן. אתה מתנגד שהבן שלי ישתחרר. איך אני אסביר את זה? אתה מתנגד. הצבעת נגד?".

"אני מתנגד לשחרר אלפי רוצחים", הסביר שיקלי.

כהן הגיב, "זו בעיה שלך, אתה היית בממשלה הזאת שהפקירה את גבול עזה. אז מה אתה אומר, אתה מיליטנט? אתה רק בשלטון אבל אתה לא לוקח אחריות? ממשלת של מיליטנטים? קח אחריות, אתה היית בממשלה הזאת. אתה עזרת להרכיב אותה בזה שבגדת בממשלה הקודמת. אז אתה מיליטנט 'אני לא שוחרר אסירים' אתה, יחד עם ראש הממשלה תזחלו לעזה לשחרר אסירים כי אתם אחראים על השביעי באוקטובר. אתה סייעת לראש הממשלה לחזק את החמאס עם דולרים מקטאר. אתם התעלמתם מכל ההתראות לפני השבעה באוקטובר כי הייתם עסוקים בלשבור את מערכת המשפט, זה היה יותר חשוב לכם לשריין את הזיכוי של נתניהו מהמשפט הפלילי שלו".

שיקלי מצדו הנהן בציניות. "מיצינו. תודה רבה על האכפתיות", אמר יהודה כהן. "בהחלט מיצינו", סיכם שיקלי.