
ארגון חוננו מפרסם כי השב"כ הודה שחוקר מטעמו הטריד מינית פעיל ימין במהלך חקירה.
לפני שנתיים פנה עו"ד עדי קידר ליחידה לבירור תלונות נחקרים (מבת"ן) בשמם של שני פעילי ימין אשר טענו כי הוטרדו מינית במהלך חקירתם בשב"כ בעת שהיו עצורים בחשד לפגיעה ברכוש ערבי.
בתלונה שהגיש תיאר עו"ד קידר את הפגיעות אותן עבר אחד הפעילים: "מרשי נחקר בידי חוקרת, אשר הצמידה את פיה ללחייו מספר פעמים במהלך החקירה בצורה מטרידה ופוגענית, בניגוד לחוק. בנוסף במהלך החקירה, הכניס חוקר את רגליו בין ברכיו של מרשי באלימות וכן הניח החוקר את ידיו על רגליו של מרשי וליטף את ברכיו. בנוסף החוקר ירק על הנחקר מספר פעמים וכל זאת תוך שהוא אזוק בידיו ורגליו", תיאר עו"ד קידר.
במכתב התגובה ששלחה הפרקליטות בשם מבת"ן מודים בשב"כ כי החוקר נגע באחד הפעילים: "החוקר לא שלל מגע אגבי ברגלו של מרשך אך לא מתוך כוונה מינית". בפרקליטות הודיעו כי לא יפתחו בחקירה נגד חוקר השב"כ.
עו"ד קידר מסר: "לא ברור מדוע במדינה מתוקנת לוקח לגוף שמגדיר את עצמו ממלכתי שנים רבות כדי להשיב על שאלה עובדתית פשוטה אשר בסופו של דבר מתברר כי היא נכונה. לא ברור עוד יותר מכל מדוע לא ננקט שום הליך בעניין. נראה כי השב"כ הוא גוף שהמילה ביקורת זרה לו וזאת למדנו כולנו בפרט לאחר המחדל העצום של הארגון בשבעה באוקטובר".