לילה לבן - לה פיאדרה
לילה לבן - לה פיאדרהצילום: שירן כהן-שי

המדריך היוקרתי "TOP 50 PIZZA" הכתיר את פיאדרה כמובילה בקטגוריית הפיצות הכשרות, תוך התקדמות בדירוג העולמי

פיצריית PIEDRA הירושלמית ממשיכה לייצג את ישראל בכבוד: במסגרת האירוע השנתי של מדריך הפיצות היוקרתי "TOP 50 PIZZA", שנערך בטוקיו, זכתה המסעדה בתואר הפיצה הכשרה הטובה בעולם.

פיאדרה אף התקדמה למקום ה-37 בדירוג העולמי, עלייה של שני מקומות לעומת השנה שעברה.

הפיצרייה הישראלית השתתפה בקטגוריית אסיה-פסיפיק, בה מתמודדות מסעדות מישראל לצד מדינות נוספות, וזכתה להכרה בפעם השלישית ברציפות. את הפרס קיבל בטקס החגיגי השף אבי סינקלר, השותף במסעדה, אשר עלה לבמה כשהוא חובש כובע כתום – כמחווה למשפחת ביבס שנרצחה בשבי חמאס. בנוסף, סימן בידו שלוש אצבעות, כסמל לאמילי דמארי, החטופה ששבה לישראל.

"אני מתרגש מהמעמד ומהאירוע המרשים", אמר סינקלר. "גאה שפיאדרה זכתה בתואר הפיצה הכשרה הטובה בעולם ומבטיח כי נמשיך להביא טעמים משובחים ולתת כבוד למאכל שאנו חיים, נושמים ואוהבים כל כך – הפיצה".

על רקע המלחמה ותקופת השבי הקשה של החטופים, ביקש סינקלר להעביר מסר גם ברגע השיא של זכייתו: "מאז ה-7 באוקטובר, התקופה המורכבת הזו מלווה אותנו בכל יום ובכל דקה. גם ברגע משמח שכזה, מחובתנו לזכור את מי שלא חזר, ואת אלו שעודם בשבי. נמשיך לקרוא לשובם – כי זהו הניצחון האמיתי".

לה פיאדרה
לה פיאדרהצילום: רון ירקוני תקשורת ויח"צ

פיאדרה, שנוסדה בשנת 2016, מפעילה כיום שלושה סניפים: שניים בירושלים (אגרון וארנונה) וסניף נוסף בפתח תקווה. הפיצרייה מתמחה בפיצה נאפוליטנית קלאסית, הנאפית בטאבון אבן בעבודת יד ומחומרי גלם טריים, תוך תפיחה איטית של הבצק במשך 24-36 שעות.

השם "PIEDRA", שפירושו "האבן" בספרדית, נבחר כהומאז' של סינקלר לאמו ממוצא ארגנטינאי, והוא מסמל את ליבה של הפיצרייה – טאבון האבן הלוהט שמספק פיצות איכותיות בטמפרטורה של מעל 400 מעלות.

לצד הפיצות, מציע התפריט גם מנות איטלקיות נוספות, כמו פסטות בטאבון, סלט פנצנלה, סופלי, ברולה חצילים וקינוחים בעבודת יד.

ההכרה הבינלאומית בפיאדרה מסמנת הישג נוסף לסצנת הקולינריה הישראלית, כאשר המסעדה מבססת את מעמדה כאחת הפיצריות הכשרות המובילות בעולם.