
לכבוד פורים המתקרב, הנה רעיון למשלוח מנות בריא, טעים ומוצלח מאוד – בייגלך תוצרת בית. אפשר לעשות אותם עגולים כמו כעכים או בצורת בייגל כמו בתמונה, לבחירתכן.
אם מוסיפים מטבל טעים כמו גבינה מתובלת, טחינה, חומוס או חצילים – מתקבל משלוח מנות מושלם.
דרגת קושי:
קלה
זמן אפייה:
25 דקות
כ־20 בייגלך גדולים
2 כוסות קמח כוסמין או מלא 80 אחוז
ביצה אחת
כוס שומשום
½ כוס שמן זית
2 כפיות אבקת אפייה
¾ כפית מלח
¼ כוס מים
שומשום שחור ולבן לציפוי (אפשר גם לפזר מלח במקום השומשום)
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים או קמח לקבלת בצק רך וחלק ולא דביק. ממלאים קערה עם מים קרים. יוצרים צורה של כעכים, טובלים לשנייה במים ומניחים על תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את השומשום השחור והלבן ואופים במשך 25-20 דקות, עד שתחתית הכעכים זהובה. מוציאים, מצננים ושומרים בקופסה עד להגשה.
ניתן לגוון ולהוסיף לתערובת 4 כפות זעתר, פפריקה חריפה, אבקת שום, פשתן, פרג, עשבי תיבול, שקדים קצוצים, אגוזים מכל הסוגים, ממרח פסטו או כל תוספת אחרת שרוצים.

ממתק נפלא, קל להכנה בצורה לא רגילה, יפה וטעים. הפאדג' נמס בפה, ולאוהבי חמאת הבוטנים יש לו טעם פשוט מושלם. מקפיאים אותם, מכניסים לקופסה יפה ושולחים לאנשים אהובים במיוחד.
דרגת קושי:
קלה
זמן הקפאה:
שעתיים
כ־20 קוביות
חבילת חמאת בוטנים
3 כפות שמן קוקוס
שליש כוס דבש או סירופ מייפל
200 גרם שוקולד מריר
כף שמן
קרוקנט בוטנים לקישוט
מניחים נייר אפייה על תבנית מלבנית בקוטר 20 על 30 סנטימטרים. בסיר קטן מחממים על אש בינונית את חמאת הבוטנים, שמן הקוקוס והדבש או המייפל, תוך כדי ערבוב, כדקה עד שהכול נמס. יוצקים שליש מהתערובת לתבנית ומעבירים למקפיא.
מחזירים את שאר התערובת לאש ומוסיפים את השוקולד המריר, שבור לקוביות, וכף שמן. מערבבים היטב עד שהכול נמס ומתאחד לתערובת חלקה. מוציאים את התבנית ומורחים עליה בעדינות את תערובת השוקולד. מקפיאים כשעתיים.
הופכים את התבנית על קרש חיתוך, חותכים לקוביות ומקשטים כל קובייה בקרוקנט בוטנים (שבבי בוטנים מקורמלים). שומרים במקרר עד להגשה.
לתגובות: [email protected]
