ח"כ אריאל קלנר (ליכוד) התארח באולפן ערוץ 7 לשיחה על יוזמתו וועדת חקירה ממלכתית שוויונית, הסביר כיצד היא תפעל, והתייחס גם לפיטורי היועצת המשפטית לממשלה ולחוק נגד מימון עמותות מכספי מדינות זרות.
"המטרה שלי היא להגיע להסכמות רחבות", פתח קלנר, "לתקן ביחד את אותם מחדלים של האסון הנורא של השבעה באוקטובר וללמוד מהם".
"יש שתי אפשרויות. יש אנשים שחושבים שיצחק עמית הוא צריך להיות זה שימנה ועדת חקירה והוא, ורק הוא, יכול להגיע לאמת עם הועדה שהוא ימנה. אני מצטער, לי אין אמון בו, ולחלקים עצומים בעם ישראל, לדעתי הרוב הגדול והמכריע, אין אמון באיש הזה. בוודאי שלמשפחות שכולות רבות אין אמון באיש הזה".
לדבריו חוסר האמון הוא לא אישי נגד נשיא בית המשפט העליון עמית, אלא מערכתי, "בית המשפט העליון בעצמו גם הוא צריך לתת תשובות. גם הצבא, גם הממשלה. בית המשפט העליון, בג"ץ, התערב בענייני ביטחון לא פעם ולא פעמיים, בעניין החשמל לעזה, אפילו עכשיו האספקה ההומניטרית לעזה, הוראות הפתיחה באש, הוא דן והדיונים האלה יצרו מציאות". קלנר מוסיף לרשימת הגופים שצריכים להיחקר גם את היועצים המשפטיים בעבר ובהווה והפרקליטות הצבאית.
קלנר ממשיך וקורא לבחון גם את האנשים והארגונים ש"פירקו את הצבא", כלשונו לפני השבעה באוקטובר במסגרת המאבק ברפורמה המשפטית, "אנשים בצבא איימו על פירוק הצבא, אי שירות, הם פגעו בכשירות של הצבא ויצרו אצל האויב שלנו מצג כאילו אנחנו חשופים. מי יבדוק את זה עכשיו? בג"ץ יבדוק את סיפור הסרבנות שהגן על ההגמוניה שלו? על השליטה שלו במדינה? זה הנשק הלא קונבנציונלי שהשתמשו בו כדי לעצור את הרפורמה המשפטית ועדת החקירה של בג"ץ תוכל לבדוק את זה בהגינות בלי ניגוד עניינים?".
ח"כ קלנר הסביר כיצד תיראה הועדה שהוא מבקש להקים, "נקים ועדת חקירה בהסכמה רחבה. נגיע ל-80 חברי כנסת נמנה שישה אנשים עם תנאי סף מאוד ברורים: שני שופטי עליון, שני קצינים בדרגת תא"ל בצבא או דרגה מקבילה במשטרה או השב"כ, ושניים בעלי רגע ניהולי בכיר. הם יבחרו בהסכמה רחבה ואם לא תהיה הסכמה רחבה אז שלושה תמנה הקואליציה ושלושה האופוזיציה. ככה נבטיח שלכל אדם במדינת ישראל, לא משנה מה ההשקפה שלו, יהיה נציג שהוא סומך עליו. ששת הנציגים יצרפו שני נציגים של משפחות החטופים והמשפחות השכולות - אנשים שלא יתנו לטייח שום דבר - כל השמונה האלה ימנו יו"ר, וזאת תהיה וועדה ממלכתית על פי החוק והדבר היחיד שאני משנה זה את דרך המינוי".
לדבריו, למרות ההתנגדות של ראשי האופוזיציה, הוא משוחח עם חברי כנסת שמאחורי הקלעים "אומרים דברים אחרים". הוא מסביר כי לדעתו האופוזיציה מתנגדת ליוזמה כי היא רוצה לקבל "ועדת הרשעה" שימנה יצחק עמית, אף שזאת לא תביא לחקר האמת.
על ההבדל בין אחריות הדרג הצבאי לאחריות הדרג הפוליטי אומר קלנר כי האחריות הישירה למחדל נובעת עליהם בגלל הכשל המודיעיני והמבצעי. קלנר הוסיף ביקורת, "מעניין שהאנשים האלה, גם הרצי הלוי, גם רונן בר ואחרים, אין להם שום בעיה עם ועדת חקירה ממלכתית שממנה יצחק עמית, למבקר המדינה שעל פי חוק מותר לו להיכנס לכל גוף - היתה להם בעיה. גם היועמ"שית מאוד רוצה ועדת חקירה ממלכתית ומאוד נגד מבקר המדינה. מה הם רוצים להסתיר? אני רוצה ועדת חקירה ממלכתית שוויונית שתהפוך כל אבן שתבדוק כל טענה נגד כל גוף".
קלנר טוען כי צריך היה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, כבר בתחילת הקדנציה של הממשלה כשסירבה לפעול נגד ההפגנות וחסימות הכבישים וכך יצרה מעמדות וחוסר שוויון בפני החוק, ובהמשך פעלה באופן לעומתי לממשלה, "היועמ"שית משמשת כמי שבאה לטרפד את עבודת הממשלה הנבחרת, משתמשת בכובע המשפטי והחוקי שלה כדי לתפקד פוליטית נגד הממשלה".
נושא נוסף שמקדם ח"כ קלנר בכנסת הוא החוק נגד עמותות המקבלות מימון זר ממדינות ופועלות נגד מדינת ישראל. קלנר מציע להשית עליהן 80 אחוז מס ולשלול מהן את זכות העמידה בבית המשפט העליון. "מדינות זרות אין להן מה לחפש בתוך החיים הדמוקרטיים של מדינת ישראל".