במהלך שיעור מיוחד לכבוד פורים, הרב אהוד סטופל, רב בית הכנסת "תורה ועבודה" בפתח תקווה, התייחס לנושא השמחה וההבדל בין שמחה אמיתית לשמחה מלאכותית.

בשיעור שנמסר בפני קהל המתפללים, הרב הסביר את ההבדל המהותי בין שמחה שנובעת מתוך חיבור אמיתי לבין צחוק על חשבון אחרים.

"יש שמחה שצריכה להיות 'עם', ויש שמחה שיכולה להיתפס כצחוק 'על'", הסביר הרב בפתח דבריו. "יש אנשים שמצחיקים את עצמם על חשבון אחרים, והם סבורים שמדובר בשמחה אמיתית, אך למעשה מדובר בתופעה הפוכה. שמחה אמיתית היא תמיד פנימית, היא שמחה 'עם', שבה אנחנו שמחים יחד עם אחרים ולא על חשבונם".

הרב סיפר על חסיד חב"ד עמו עבד בעבר. "החסיד הזה אמר לי שכאשר שני יהודים עומדים אחד ליד השני, אז זהו גם שם ה'. לעומת זאת, כשיהודי אחד עומד מעל השני, זו כבר גישה ששונה לחלוטין, זו גישה של סוף פסוק".

הרב המשיך והדגיש כי חשוב שנזכור תמיד שכשיהודי נמצא ליד יהודי, אז תשרה השכינה, כי זהו מצב של אחדות אמיתית.