אדם בוהלר
אדם בוהלרREUTERS/Leah Millis

אדם בוהלר, שליחו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לענייני בני ערובה, הודח מהטיפול בנושא החטופים בעזה, כך דווח היום (חמישי) בג'ואיש אינסיידר.

לפי גורמים במפלגה הרפובליקנית, קיימת דרישה להדיחו לחלוטין מהטיפול בנושא בני הערובה, ולא רק מהסוגיה הספציפית של החטופים בעזה.

בוהלר עורר סערה כאשר התראיין לרשת CNN והתייחס לשיח הישיר שקיימה ארצות הברית עם חמאס. במהלך הראיון אמר: "אני מבין למה הישראלים כועסים, אבל אנחנו ארה"ב - אנחנו לא סוכנים של ישראל, ויש לנו אינטרסים משלנו. אולי אני אפגוש אותם ואגיד: 'אין להם קרניים שצומחות מהראש, הם למעשה בחורים כמונו, בחורים נחמדים'".

בהמשך הבהיר את דבריו ואמר: "אני רוצה להיות ברור כי חלק הבינו לא נכון – חמאס הוא ארגון טרור שרצח אלפי חפים מפשע. הם בהגדרה אנשים רעים".

בנוסף, הדגיש את עמדתו הנחרצת של טראמפ ואמר: "כמו שהנשיא טראמפ אמר, אף איש חמאס לא יהיה בטוח אם חמאס לא ישחרר את כל החטופים מיידית".