משלוח מנות
משלוח מנותצילום: ISTOCK

לקראת חג הפסח, רבים תוהים מה ניתן לעשות עם מוצרי החמץ שנותרו בבית. במקום לזרוק אוכל יקר, אפשר למצוא פתרונות יעילים שיעזרו לכם לעבור את החג בצורה חסכונית ונכונה.

מה ניתן למכור עם החמץ בפסח?

במקום לזרוק, ניתן למכור את החמץ דרך הרב השכונתי. כל מוצר שמחזיק מעמד לאורך זמן ולא ייאכל עד פסח, ניתן לכלול במכירה. בין המוצרים המתאימים:

משקאות אלכוהוליים כמו וויסקי, בירות וליקרים המכילים חמץ.

שימורים וקטניות (למי שנמנע מהם בפסח).

מה כדאי לנצל בימים הקרובים?

במקום לבזבז מזון, אפשר לנצל את השאריות להכנת מנות טעימות:

עוגות עם שאריות שוקולד – השתמשו בשוקולד שנותר להכנת עוגות, עוגיות או פנקייקים.

מאפים קטנים – לחמים, פיתות או בורקסים משאריות גבינות וירקות.

שייקים בריאים – פירות שנותרו במקרר יכולים להפוך לשייקים מרעננים.

אם בכל זאת נותר לכם מזון שלא תשתמשו בו, תוכלו לתרום אותו לעמותות ולארגונים שמחלקים אוכל לנזקקים – אך אל תחכו לרגע האחרון!

מה ניתן להכניס להקפאה?

למוצרים שלא תשתמשו בהם בשבועות הקרובים, ההקפאה היא פתרון מעולה:

לחמים ומאפים – ניתן להקפיא פיתות, לחמים ועוגיות כשהם עטופים היטב בניילון נצמד לשמירה על טריות.

תבשילי בשר ועוף – ניתן להקפיא ולהשתמש לאחר החג.

עם זאת, חג הפסח הוא גם הזדמנות נהדרת לרוקן את המקפיא ולא להעמיס עליו עוד מזון. העיקר – לא לזרוק אוכל סתם כך! בדקו מה ניתן לשמר, לתרום או לנצל בצורה חכמה והכל כמובן בדרך ההלכה והמסורת.

חג פסח שמח וכשר!