
הסופרת דינה גבריאלי, מחברת ספר ילדים חדש על יציאת מצרים וההגדה של פסח, מספרת לערוץ 7 על ההשראה להוצאתו לאור.
לדבריה, ההגדה מלווה בשלל רעיונות לפעילויות ולשיח משפחתי במהלך ליל הסדר.
"במשך שנים הרגשתי שלמרות כל ההכנות, משהו חסר בליל הסדר", היא משתפת. "הגעתי לערב עייפה מהניקיונות, והתקשיתי ליצור את החיבור שרציתי עבור המשפחה שלי". מתוך הצורך הזה נולד הספר, שמציע פתרון פרקטי: "יצרתי משהו שמאפשר להגיע לליל הסדר מוכנים, אבל לא מותשים – ספר לימוד על יציאת מצרים, הגדה מאוירת עם נעמה להב, ורעיונות לשיח וכרטיסיות משחק לכל גיל".
גבריאלי מדגישה את חשיבות השיח המשפחתי סביב שולחן הסדר: "זה הזמן לדבר על חירות, כבוד האדם ועזרה לאחר – בדרך שמחברת ולא מרחיקה".
לדבריה, השנה יש חשיבות מיוחדת בהתחברות לסיפור יציאת מצרים. "אנחנו צריכים להבין למה אנחנו כאן, מה מאחד אותנו כעם, ואיך הסיפור הזה רלוונטי גם לחיים שלנו היום".

