
משווים אותו לאחד מהשחקנים הטובים ביותר בתולדות הענף כולו, הוא לא מפסיק לקלוע בספרות כפולות ולעזור גם בצד ההגנתי וקבוצתו מסתכלת לכל יריבה בלבן של העיניים על אף הפערים.
דני אבדיה וקבוצתו, פורטלנד טרייל בלייזרס, אמנם הפסידו הלילה (בין ראשון לשני) כשלא יכלו לאלופה בוסטון סלטיקס, אך הישראלי היחיד בליגת הכדורסל הטובה בעולם המשיך לגרוף מחמאות.
אבדיה ופורטלנד הפסידו הלילה בתוצאה 129:116, אך זה המשיך לקלוע כשרשם דאבל-דאבל נוסף העונה עם 17 נקודות ו-11 ריבאונדים, אליהם הוסיף 4 אסיסטים.
היה זה דאבל-דאבל 13 של אבדיה בעונה האדירה שהוא מספק, כאשר פרשן הכדורסל הבכיר ביותר בארה"ב, ביל סימונס אף השווה אותו ללא פחות מאשר אגדת הכדורסל לארי בירד.
"דני הפך פתאום ללארי בירד. בששת השבועות האחרונים נראה שהוא מתחזה לבירד גרסת 1985, לא ייאמן כמה שהוא טוב. חודשיים האחרונים הבלייזרס תחרותיים ומשחקים כדורסל נהדר", אמר סימונס.
ההפסד הלילה של אבדיה ופורטלנד מסבכות אותם משמעותית בניסיון להשתחל לפלייאין, כאשר אלה רחוקים כעת מרחק 2.5 משחקים מהעפלה לשלב הבא בליגת הכדורסל הטובה בעולם, ליגת ה-NBA.