
במהלך ביקורת מטכ"לית שנערכה לאחרונה בחטיבה הצפונית ברצועת עזה, התגלו מספר תקלות חמורות בכשרות ה"טרקלין" – מטבחון הלוחמים הממוקם בגזרת החטיבה.
בין התקלות שזוהו: בישול בשבת, ובישול בשרי בניגוד לפקודות, כאשר הטרקלינים בצה"ל מוגדרים כמטבחונים חלביים בלבד.
בעקבות הממצאים, החליט רב החטיבה להוציא צו סגירה מיידי לטרקלין, עד להשלמת תחקיר מקיף והכשרה מחודשת של הצוות, וזאת במטרה לוודא עמידה מלאה בנהלי הכשרות ויכולת לאפשר לכלל חיילי החטיבה לאכול במקום ללא חשש.
חיילי מילואים המשרתים בגזרה הביעו שביעות רצון מהחלטת הסגירה: "כעת אנו יודעים כי ניתן לסמוך על הכשרות בכלל מתקני החטיבה", אמרו. לדבריהם, מדובר בצעד שנותן תחושת ביטחון, ומבטא את מחויבות הרבנות הצבאית והמפקדים לדאגה אמיתית לצרכים הדתיים של כלל הלוחמים.
הטרקלינים, שהוכנסו בשנים האחרונות לשירות בצה"ל, נועדו לאפשר ללוחמים לבשל לעצמם באופן עצמאי, בעיקר באזורים מרוחקים. על פי הפקודות, כל טרקלין חייב לעמוד בהנחיות הרבנות הצבאית – לרבות שמירה על כשרות חלבית בלבד. טרקלין שיימצא בו בישול בשרי או שימוש במזון לא מפוקח – נסגר לפרק זמן של שבועיים לפחות, ונפתח מחדש רק לאחר תחקור של מפקדי היחידה.
עד לפתיחת המטבחון מחדש, החיילים מקבלים מענה תזונתי חלופי ממטבח היחידה, באופן שמבטיח שלא תיפגע זכאותם למזון איכותי ותואם לנהלי הכשרות בצה"ל.
