
חבר הכנסת דן אילוז (הליכוד) פנה ליו”ר ועדת הפנים, ח”כ יעקב אשר, בבקשה לכנס דיון דחוף בנוגע להשפעת ההפגנות הסדרתיות במרכז ירושלים על חיי התושבים.
במכתבו טוען אילוז כי מדובר במציאות בלתי נסבלת, בה הפגנות רועשות ובלתי מבוקרות פוגעות באופן חמור באיכות החיים בעיר.
לדבריו, “שיבוש שיטתי של שגרת החיים של אלפי תושבים” מתרחש מדי יום בשל קיום הפגנות “סמוך לבתי מגורים באופן יומיומי”. אילוז, שכיהן בעבר כחבר מועצת עיריית ירושלים ומשמש כיום כיו”ר השדולה למען ירושלים בכנסת, ציין כי הוא חש מחויבות עמוקה לפעול למען תושבי העיר.
“התושבים נאלצים לשאת במחיר כבד – רעש בלתי פוסק, חסימות כבישים, פגיעה בגישה לבתי ספר ולמרכזים רפואיים, ובאופן כללי פגיעה חמורה בזכויות יסוד בסיסיות של אזרחים שומרי חוק”, כתב אילוז בפנייתו.
במכתבו התייחס אילוז ליוזמה אזרחית חדשה בשם “ירושלמים נגד הפגנות”, שצברה לדבריו אלפי מצטרפים תוך ימים ספורים. לדבריו, מדובר בתושבים מכל רחבי מרכז העיר הדורשים “שקט, סדר, וביטחון קהילתי בסיסי”. אילוז מבקש להזמין את נציגי הקבוצה לדיון בוועדה, על מנת שיוכלו להביא את קולם.
אילוז הדגיש כי אינו מבקש לפגוע בזכות ההפגנה, אך לדבריו, יש להבחין בין מחאה לגיטימית לבין “הפרות סדר סדרתיות ההופכות את חייהם של אלפי תושבים לבלתי נסבלים”.
“המטרה המרכזית של הדיון היא למצוא פתרון שיאזן בין חופש הביטוי לבין הזכות לשקט, ביטחון וחיים תקינים”, כתב אילוז. לדבריו, יש לבחון צעדים מיידיים לטיפול בבעיות הרעש והתחבורה הנובעות מההפגנות, לצד אפשרות להסדרת מיקומן כך שלא יפגעו ישירות בבתי מגורים. אילוז ביקש לכנס את הוועדה בהקדם האפשרי ולזמן לדיון נציגים מעיריית ירושלים, ממשטרת ישראל, ממשרד הפנים, מהמשרד להגנת הסביבה ומקבוצת “ירושלמים נגד הפגנות”.
בימים האחרונים הוקמה קבוצה ווטסאפ של תושבי ירושלים "ירושלמים נגד אנרכיה" שכבר מונה 1,500 ירושלמיים.
תושבי העיר ירושלים הבינו שהעיר באנרכיה, "העיר שלנו תחת מתקפת מפגינים מגובים ע"י בג"צ והעירייה לא דואגת לנו. בעיריית פתח תקווה דאגו לתושבים בתקופת ההפגנות מול מנדלבליט וברעננה הלכה העירייה עם התושבים בהפגנות נגד בנט. עיריית ירושלים פועלת עם המפגינים כנגד התושבים שלה במקום לדאוג להם ולנו נמאס". תושבי ירושלים מתכננים לפעול בהפגנות מול ראש העיר, הפגנות מול המפגינים, קידום חוק עזר עירוני היכן ניתן להפגין, הגשת בג"צ נוסף, הפעלת לחץ על המשטרה לאכוף את החוק שאמור להגן על התושבים החיים ברחביה ובירושלים