
מלון ענבל, אחד ממלונות היוקרה הוותיקים בירושלים, ממשיך לבסס את מעמדו כיעד מועדף לחופשה עירונית המשלבת איכות, שירות מוקפד ומיקום מרכזי בלב הבירה.
ביקור שנערך לאחרונה במקום מדגיש את הייחודיות של המלון – לאו דווקא במובן החיצוני של עיצוב או חדשנות – אלא בהשקעה המתמשכת בחוויית האורח, בהון האנושי ובשירות האישי.
המלון מציע חוויית אירוח מלאה – 360 מעלות כהגדרתו – הכוללת ספא, בריכה מקורה ומחוממת בחורף ופתוחה בקיץ, חדר כושר הפועל 24/7, מסעדת שף ובר קוקטיילים חדש.
במהלך הסיור במלון התקיים מפגש עם מנכ"ל וסמנכ"ל המלון, ששוחחו על ייחודו של המקום דווקא בעתות של אי שגרה. בזמן השיחה נרשמה אזעקת אמת – מה שהוביל את הנוכחים לרדת למרחב המוגן שבקומה התחתונה. דווקא שם נרשמה פגישה מפתיעה עם השחקן והקומיקאי האמריקאי מייקל רפפורט, המבקר בישראל לעיתים קרובות ומוכר בפעילות ההסברה שלו ברשתות.
עם העלייה לחדר חיכו לאורחים פינוקים אישיים – בקבוק יין, שוקולדים, פירות ומכתב ברכה אישי. החדר עצמו מרווח, נעים ובעל נוף לעיר העתיקה.

החוויה הקולינרית נמשכת במסעדת השף 02, השוכנת בלובי המלון ושייכת לו באופן מלא – לא כחלק מרשת או זכיינות. המסעדה, הנקראת על שם קידומת הטלפון הירושלמית, מציעה תפריט מקורי המבוסס על חומרי גלם מקומיים, טכניקות מודרניות ושירות מקצועי.
המקום היה מלא באורחים, והמנות שהוגשו – מדגים נאים ועד מנות בשר עשירות וקינוחים – בוצעו ברמת דיוק גבוהה. השירות מוקפד, ההגשה אלגנטית והטעמים – איכותיים.
לאחר הארוחה נמשך הביקור לבר 22, מתחם קוקטיילים אינטימי שהוקם לאחרונה מול המסעדה. הבר מציע 22 קוקטיילים מקוריים שנרקחים במקום על ידי צוות מיקסולוגים, לצד תפריט אוכל קל וקינוחים. גם כאן, השירות והאווירה תורמים לחוויה הכוללת.
מיקומו של המלון, במרחק הליכה משוק מחנה יהודה וממוקדי תרבות נוספים, מאפשר לשלב חופשה עם טיול עירוני. בשבת הוגשו ארוחות עשירות ומוקפדות – ממבחר בשרים ודגים ועד סלטים וקינוחים – תוך הקפדה על סטנדרט גבוה של טעם, כשרות והגשה.
מלון ענבל מצליח לשמור על נאמנות אורחיו, לא רק בזכות מיקומו או מתקניו – אלא בראש ובראשונה בזכות השירות האישי, הנוכחות האנושית והתחושה שמישהו באמת שם לב לפרטים.
"בסופו של דבר הכול מתחיל ונגמר באנשים", אומר סמנכ"ל המלון, נחום מזור. "האורחים חוזרים לכאן בגלל התחושה שהם רצויים. החיוך, המענה המהיר – זו לא קלישאה, זו הבחירה שלנו בניהול יומיומי".
המלון ממשיך גם בחדשנות קולינרית ומסורת של אירועים עונתיים. לאחר סיום פסטיבל המרקים השנתי שהתקיים בחורף, צפוי בקרוב להיפתח פסטיבל "אוכל רחוב" – בתצורה של ארוחות ללא הגבלה, בהזמנת מקום מראש.
לסיכום, מלון ענבל בירושלים מציע חופשה מוקפדת, שקטה וטעימה – עם איזון בין יוקרה לאותנטיות, בין מסורת לחדשנות, ובין חוויה מקומית לשירות ברמה בינלאומית.
