
יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה סיים את נאומו במליאת האיגוד הבין-פרלמנטרי (IPU), בו חברות 193 מדינות ובהן גם איראן ומדינות ערב, במסגרת כינוס בינלאומי המתקיים בטשקנט, בירת אוזבקיסטן – מדינה מוסלמית המארחת לראשונה יו"ר כנסת ישראלי.
בנאומו אמר אוחנה: "המלחמה לא תסתיים עד אשר נשיב את כל החטופים לבתיהם ונחזיר את הביטחון לישראל".
מעל הדוכן הציג אוחנה מפה שנתפסה בגן ילדים בחאן יונס במהלך הקרבות, ובה כל מדינת ישראל מוצגת כ"פלסטין": "זוהי המשמעות של הקריאה 'מהנהר עד הים פלסטין תשוחרר' – תמיכה בפלסטין ללא יהודים. תמיכה ב'יודנריין פלסטין'. התפישה הזאת איפשרה את ה-7 באוקטובר. השלום המיוחל יושג על ידי עמידה איתנה ומשותפת של כולנו – מוסלמים, נוצרים, יהודים ובני כל הדתות – נגד כוחות הרשע בהנהגת משטר האייתולות של איראן".
באותה עת, בדיון הוועדה לשלום וביטחון של הארגון, התעמתו חברי משלחת הכנסת – ראש המשלחת ח"כ דן אילוז, ח"כ צגה מלקו ומזכיר הכנסת דן מרזוק – עם נציגים מאלג'יריה, אירלנד ומדינות נוספות, אשר קראו לארגון לתמוך בפתרון שתי מדינות לפי גבולות 67' והביעו דאגה מהכיבוש הישראלי והשתלטות בכוח על קרקעות.
ח"כ אילוז הגיב בתקיפות ואמר: "במקום לעמוד לצד ישראל ולגנות את מעשי הזוועה של 7 באוקטובר – היום שבו יהודים נטבחו, נשים נאנסו ותינוקות נשרפו חיים – אתם מציעים החלטה בשם 'שתי מדינות בפלסטין'. החלטה כזו אינה מקדמת שלום, אלא מתגמלת טרור, מעודדת אידיאולוגיות רצחניות, ומשדרת מסר מסוכן: טבחו חפים מפשע – והעולם ייתן לכם מדינה".
הכנס נערך בעיצומו של ביקור היסטורי של יו"ר הכנסת באוזבקיסטן ובקזחסטן, אליו הוזמן דווקא בעת שמדינת ישראל בעיצומה של מלחמת חרבות ברזל.
הבוקר פרסם ערוץ תקשורת המזוהה עם משמרות המהפכה האיראניות כי מדובר בניסיון ישראלי-אמריקני להשתלט על מרכז אסיה. במהלך היום נפגש יו"ר הכנסת עם יו"ר ועדת ההגנה, הפנים ויחסי החוץ במועצה הלאומית הפדרלית של איחוד האמירויות, ד"ר עלי ראשיד אל-נועיימי, וכן קיים שורת פגישות מדיניות עם יושבי ראש פרלמנטים ונציגים מהודו, אתיופיה, אזרבייג'אן, בלגיה, בריטניה ומדינות נוספות.