אביגיל מייזליק
אביגיל מייזליקצילום: ראומה ש. גבע, מלקטת הרגעים

-

קיפודי תפוחי אדמה בפפריקה
קיפודי תפוחי אדמה בפפריקהצילום: שושי גרינוולד

קיפודי תפוחי אדמה בפפריקה

צילום: שושי גרינוולד

דרך נאה במיוחד להכין תוספת תפוחי אדמה. את שמן הזית טוחנים יחד עם פפריקה ושום לקבלת טעם עשיר וריחני במיוחד. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות בצורת קיפודים, ממלאים אותם בשמן המתובל ואופים לקבלת מנה עשירה וחגיגית.

דרגת קושי:

קלה

זמן אפייה:

40 דקות

6 מנות

12 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחצויים

לשמן המתובל:

שליש כוס שמן זית

רבע כוס מים

3 שיני שום קלופות

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום (לא חובה)

מלח ופלפל

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. פורסים את חצאי תפוחי האדמה לפרוסות דקות – לא עד הסוף, כדי לקבלת צורה של קיפודים. מניחים אותם על תבנית אפייה. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי השמן המתובל עד שהכול מתאחד, ויוצקים בצורה אחידה על תפוחי האדמה. את השמן שנוזל לתבנית ניתן לזלף שוב על תפוחי האדמה שעדיין לא צופו בשמן. אופים במשך 40 דקות, ומומלץ פעם או פעמיים במהלך האפייה לאסוף את השמן שהצטבר על התבנית ולזלף אותו בחזרה על התפודים.

אסאדו
אסאדוצילום: שושי סירקיס

אסאדו ברוטב יין ובצלי שאלוט

צילום: שושי סירקיס

מנה חגיגית ונפלאה שתפאר את שולחן הסדר. האסאדו הוא נתח טעים במיוחד שיוצר מנה רכה, עסיסית ומלאת טעמים. בצלי שאלוט הם בצלצלים קטנים ומאורכים בצבע סגלגל, אך אפשר להשתמש במקומם בבצל רגיל. את המנה קישטתי בעגבניות שרי צלויות, שהבאתי כאן גם את המתכון שלהן, אך בהחלט אפשר להגיש אותה גם בלעדיהן. ועוד דבר, אם אין לכם תנור כשר לפסח אפשר להכין את המנה גם בסיר, פשוט במקום לאפות – לבשל על אש נמוכה.

דרגת קושי:

קלה פלוס

זמן אפייה:

5-4 שעות

8 מנות

קילו וחצי אסאדו (נקרא גם קשתית, פלאנקען או שפונדרה) מספר 9

כ־10 בצלי שאלוט קלופים או 2 בצלים רגילים קלופים

6 שיני שום

כוס יין אדום יבש או חצי יבש

3 כפות שמן זית

כף פפריקה מתוקה

רבע כפית פלפל שחור גרוס

מלח

2 כפות דבש, סילאן או סוכר

עשבי תיבול לקישוט (לא חובה, טימין, רוזמרין או פטרוזיליה)

לעגבניות הצלויות:

סלסילת עגבניות שרי

3 כפות שמן זית

שן שום כתושה

מלח ופלפל

רבע כפית סוכר

מכינים את התבשיל: מחממים תנור לחום של 120 מעלות. חותכים את הבשר לקוביות ומניחים בתבנית גדולה. חוצים את בצלי השאלוט (או חותכים לקוביות את הבצל הרגיל) ומניחים בין קוביות הבשר, פורסים את השום לפרוסות ומפזרים בין קוביות הבשר. מפזרים מעל הבשר את הפפריקה, פלפל גרוס, מלח וסוכר או דבש, יוצקים את היין והשמן ומערבבים היטב את הכול. מוסיפים חצי כוס מים. עוטפים את התבשיל בשתי שכבות של נייר כסף ומכניסים לתנור. אופים 5-4 שעות, עד שהבשר רך מאוד.

לעגבניות: מניחים את העגבניות בתבנית קטנה, מוסיפים מלח ופלפל, סוכר, שום כתוש ושמן זית. אופים בתנור בחום של 200 מעלות, כרבע שעה או עד להזהבה. מגישים כתוספת למנה או כמנה בפני עצמה.

-

פותחים שולחן - מתכונים לחול המועד

-

מיקס גריל
מיקס גרילצילום: שושי סירקיס

מיקס גריל

צילום: שושי סירקיס

המיקס גריל האהוב עליי בפסח מורכב מסטייק אנטרקוט, שיפודי עוף, שיפודי כבד וקבב. אני משרה אותם במרינדה, והבנים שלי צולים אותם על האש לשמחת האורחים. אחת הארוחות המוצלחות והטעימות בחול המועד.

דרגת קושי:

קלה פלוס

זמן צלייה:

12-5 דקות

חבילת חזה עוף

8 יחידות של סטייק אנטרקוט איכותי

חצי קילו בשר טחון

חצי קילו כבד עוף

שיפודים

לתיבול:

בצל גדול קצוץ

12 שיני שום

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

מלח ופלפל

שמן זית

פטרוזיליה וכוסברה קצוצות

מכינים את הקבב: קוצצים דק את הבצל, ומוסיפים אותו לבשר הטחון יחד עם 5 שיני שום כתושות, 4-2 כפות פטרוזיליה וכוסברה, כפית פפריקה, מלח ופלפל (אפשר להוסיף גם חצי כוס אגוזים טחונים לקבלת אפקט של פירורי לחם). לשים יחד את התערובת ושומרים במקרר חצי שעה.

חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 3 סנטימטרים ומשחילים על שיפודים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, שמן זית ועשבי תיבול. משרים חצי שעה.

מנקים היטב את הכבד ומשחילים על שיפודים. מתבלים במלח ופלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, אפשר גם קמצוץ סוכר ושמן זית.

פורסים את הסטייקים על תבנית גדולה ומתבלים במלח ופלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, שום כתוש ושמן זית.

צולים על האש 7-4 דקות מכל צד, עד שהבשרים מזהיבים. מגישים מיד.

עוגת בלינצ'ס וקרם שוקולד חלומית
עוגת בלינצ'ס וקרם שוקולד חלומיתצילום: שושי גרינוולד

עוגת בלינצ'ס וקרם שוקולד חלומית

צילום: שושי גרינוולד

זוהי עוגה שבעצם מורכבת משכבות רבות של בלינ'צסים וביניהם קרם שוקולד. העיקרון הוא פשוט והטעם - מנצח! השכבות הדקיקות יוצרות מראה יפהפה ומרשים והטעם חגיגי וכיפי.

דרגת קושי:

קלה

זמן טיגון הבלינצ'ס:

כרבע שעה

10-8 מנות

לבלינצ'ס:

5 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה או קמח מצה

כוס מים או חלב

4 ביצים

2 כפות שמן

קורט מלח

2 כפות סוכר

לקרם:

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

300 מ"ל שמנת מתוקה או קצפת פרווה

כפית תמצית וניל

כף אינסטנט פודינג וניל

מכינים את הבלינצ'ס: מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הבלילה בעזרת מטרפה לתערובת אחידה. מחממים מחבת טפלון עגולה וקטנה ושמים בה מעט מאוד שמן. בעזרת מצקת יוצקים על המחבת כמות בלילה שתכסה את כל התחתית, מסובבים מעט כדי שהתערובת תיצור עיגול מדויק ומטגנים כ־2 דקות, הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה. מעבירים לצלחת וממשיכים להכין באותו אופן את כל התערובת (לא משמנים יותר את המחבת).

מכינים את הקרם: בסיר קטן מבשלים את השוקולד המריר עם שאר החומרים על אש בינונית תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד נמס, אך לא מביאים לרתיחה. מסירים מהאש. מצננים את הקרם כחצי שעה.

מרכיבים את העוגה: מסדרים את הבלינצ'ס הראשון על צלחת ההגשה של העוגה. מורחים שכבה של קרם וממשיכים לסדר עוד ועוד בלינצ'סים כמו מגדל זה על זה, ומורחים כל שכבה בקרם. את השכבה האחרונה מורחים עם כל יתרת הקרם ושומרים במקרר. להגשה חותכים משולשים ומגישים.

לתגובות: avmyzlik@gmail.com