הפגנה פרו פלסטינית בניו יורק
הפגנה פרו פלסטינית בניו יורקצילום: גילי יערי פלאש 90

המאבק של ממשל טראמפ באנטישמיות באוניברסיטאות, מביא את הכותבים בעיתוני הסטודנטים להסתיר את זהותם ואפילו לבקש להסיר את הכתבות שלהם.

עורכי עיתוני סטודנטים ברחבי ארה"ב מספרים כי בשבועות האחרונים החלו להיערם עשרות בקשות של כותבים שדרשו להסיר כתבות שלהם, להסתיר את שמותיהם או תמונתם, מחשש כי ייעצרו.

החשש בקרב הסטודנטים העיתונאים, שמרביתם הביעו תמיכה בפלסטינים והסיתו נגד ישראל בכתבות שפרסמו, הגיע לאחר מעצרה של רומייסה אוזטורק, בוגרת אוניברסיטת טאפטס, שכתבה בשנה שעברה מאמר בעיתון סטודנטים ובו ביקורת חריפה על ישראל.

אדם קינדר, עורך עיתון הסטודנטים Columbia Political Review של אוניברסיטת קולומביה, סיפר ל"גרדיאן" הבריטי כי קיבל עשרות בקשות מעיתונאים סטודנטים להסיר כתבות שלהם מהאינטרנט ולעצור פרסום כתבות שהיו אמורות לראות אור בקרוב, וכללו ביקורת נגד ישראל ותמיכה בפלסטינים.

"הסטודנטים שאינם מסכימים עם עמדת ממשל טראמפ, חוששים מנקמה אמיתית", אמר קינדר.

גם גרטה רייך, עורכת yStanford Dail של אוניברסיטת סטנפורד, סיפרה על תופעה דומה. "נכנסה בקשה אחת, אחר כך שתיים, ואז חמש, ואז עשר. זה פשוט התחיל להיערם מהר מאוד. הבקשות נעו בין מקורות המבקשים אנונימיות ועד כותבי דעה שרוצים להסיר את שמם, ואפילו דרישות לטשטש תמונות מזהות. הם לא רצו להיות קשורים לשום פרסום או מאמר שיכול להכניס אותם לצרות".

נעימה סוואיה, עורכת עיתון הסטודנטים Cavalier Daily באוניברסיטת וירג'יניה, סיפרה כי "אחד מעובדי הצוות שלנו, מהגר, נאלץ להתפטר מהמערכת שלנו לאחר שפרסמנו מאמרים על מדיניותו של טראמפ באוניברסיטאות, במיוחד לגבי מהגרים ואקטיביזם פרו-פלסטיני. המשרד ללימודים בינלאומיים של האוניברסיטה יעץ לסטודנט כי קישור פומבי למאמרים אלה עלול להוות סיכון למעמד הוויזה שלו".