הרב אריה לוין זצ"ל
הרב אריה לוין זצ"לרישום: ש' כהן

לרגל יום פטירתו של הרב אריה לוין זצ"ל, "אבי האסירים", חושף אחד מתלמידי הרצי"ה קוק, מן המבוגרים שבחיים כיום, סיפור מיוחד ששמע מפיו של הרב לוין עצמו – על דין תורה יוצא דופן שהתקיים בישיבת מרכז הרב, ובו השתתפו הרב לוין, הרב אברהם שפירא והרב שבתי שמואלי.

לדבריו, הסיפור התרחש במוצאי יום הכיפורים באחת השנים, לאחר תפילת נעילה שבה שימש הרב לוין כחזן. למרות גילו המתקדם, היה צועד רגלית לישיבת מרכז הרב כדי להתפלל עם הציבור.

בסיום התפילה, פנה הרב אריה לוין לרב אברהם שפירא ולרב שבתי שמואלי – מזכיר הישיבה ומראשוני תלמידיה – וביקש מהם לשבת עמו להרכב של "בית דין". לדבריו: "הם הקימו בית דין מיוחד וקבעו: שלמה רענן, רווק מבוגר באותה תקופה, ימצא את זיווגו השנה. אמר רב אריה: כשם שאנחנו מחליטים בבית דין של מטה כך יתקבל הדבר בבית דין של מעלה".

ואכן, באותה שנה מצא ר' שלמה רענן הי"ד את זיווגו עם חיה לבית ויספיש מכפר סבא, לאחר שאביה התרשם מאופן תפילתו. באלול תשכ"ג הם נישאו. לימים, נרצח הרב שלמה רענן בידי מחבל בעת שהתגורר בחברון.

אותו תלמיד ממשיך וסיפר על מקרה נוסף: "הרב מרדכי פרום זצ"ל, מרבני ישיבת מרכז הרב, לא זכה לילדים במשך 15 שנה. שנה אחת, שוב ישב הרב אריה לוין עם הרב אברהם שפירא והרב שבתי שמואלי וקיימו 'בית דין' וקבעו: השנה הרב פרום ייפקד בזרע של קיימא. רב אריה אמר: כשם שאנחנו מחליטים בבית דין של מטה כך יתקבל הדבר בבית דין של מעלה.

כמו אז, כך גם הפעם – ההחלטה התקבלה גם בבית דין של מעלה. באלול של אותה שנה נולדה בת לרב פרום, רבקה (לימים קדרון). באותו סוכות אף נולד בנו הבכור של הרב שלמה רענן".

התלמיד חותם את דבריו בעדות אישית: "ביקרתי את הרב אריה לוין יחד עם אשתי, וסיפרתי לו ששמעתי את הסיפורים האלו עליו. הוא אישר את כל הפרטים, והוסיף: ‘שלמה נפקד כדי שלא תהיה קנאה במעשה בראשית – הגינקולוגים אמרו שלרב שלמה לא יהיו ילדים’. כל הסיפור הזה – שמעתי מפי הרב אריה לוין בעצמו. אינני ממציא דבר".