
מצרכים:
1/2 ק"ג חזה עוף פרוס דק
ביצה
כפית מיונז
כפית מלח
חבילת ביסלי גריל כשל"פ
חבילת תפוצ'יפס כשל"פ
חצי כוס קמח מצה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
גורסים את הביסלי והתפוצ’יפס לפירורים גסים (לא קמח!) ומערבבים יחד עם קמח המצה – זו תערובת הציפוי.
בקערה נפרדת מערבבים את נתחי העוף עם הביצה, מיונז והמלח עד שהעוף מצופה היטב.
משתמשים בטכניקת הידיים:
🖐 יד אחת רטובה – מעבירה את השניצל מהביצה לפירורים.
🖐 יד שנייה יבשה – מצפה בפירורים.
כך נמנעים מלכלוך ובלאגן.
מטגנים בשמן חם עד להזהבה מושלמת, ומניחים לסינון על רשת (ולא על נייר – לשמירה על הפריכות!).
טיפ של זהב:
הוסיפו לתערובת הציפוי גם תבלינים כמו פפריקה, שום גרוס או מעט כורכום – זה מקפיץ את הטעם!
מגישים עם תפוחי אדמה או ירקות קלויים, וזוכים לשולחן חג עם טעם של בית.