שניצל
שניצלצילום: אייסטוק

מצרכים:

1/2 ק"ג חזה עוף פרוס דק

ביצה

כפית מיונז

כפית מלח

חבילת ביסלי גריל כשל"פ

חבילת תפוצ'יפס כשל"פ

חצי כוס קמח מצה

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

גורסים את הביסלי והתפוצ’יפס לפירורים גסים (לא קמח!) ומערבבים יחד עם קמח המצה – זו תערובת הציפוי.

בקערה נפרדת מערבבים את נתחי העוף עם הביצה, מיונז והמלח עד שהעוף מצופה היטב.

משתמשים בטכניקת הידיים:

🖐 יד אחת רטובה – מעבירה את השניצל מהביצה לפירורים.

🖐 יד שנייה יבשה – מצפה בפירורים.

כך נמנעים מלכלוך ובלאגן.

מטגנים בשמן חם עד להזהבה מושלמת, ומניחים לסינון על רשת (ולא על נייר – לשמירה על הפריכות!).

טיפ של זהב:

הוסיפו לתערובת הציפוי גם תבלינים כמו פפריקה, שום גרוס או מעט כורכום – זה מקפיץ את הטעם!

מגישים עם תפוחי אדמה או ירקות קלויים, וזוכים לשולחן חג עם טעם של בית.