נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל נפגשו היום (שישי) עם לירי אלבג, אשר שבה לאחרונה משבי החמאס ברצועת עזה, ומשפחתה, לפגישה אישית ומרגשת בביתה.
הפגישה התקיימה ברוח חג הפסח, חג החירות, ובמסגרתה שמע הנשיא מלירי על ההתמודדות הקשה שחוותה בשבי, על תהליך השיקום שהיא עוברת, ועל המסר שהיא מבקשת להעביר לציבור הישראלי.
הוא חיזק את לירי על אומץ ליבה, עוצמתה, ונכונותה להשמיע קול גם בימים של סערה ציבורית.
במהלך הפגישה, התייחס הנשיא לרעש הציבורי שהתעורר סביב דבריה של לירי לאחר שובה, ואמר: “לירי, הגענו לכאן כדי לחזק אותך ולומר לך לא להתייחס לשום דבר מהרוע, יש הרבה טוב בעולם והטוב הזה איתך. את קול של אומץ ותקווה, ואני מחבק אותך בשם עם שלם. קראתי את ההתקפות והתגובות הקשות שנכתבו עלייך, והלב נשבר".
"אין מקום לרעל הזה, בטח לא כלפי מי שעברה את התופת, ואני רוצה שתדעי שאת לא לבד. אסור לנו לתת לדברים כאלה במה. כשהאויב רואה אותנו מפולגים הוא חוגג, אנחנו מוכרחים לשמור על אחדות ובטח בתקופה הזו שבה האויבים שלנו מבקשים להרוס אותנו”.
הוא חזר והדגיש את מחויבותה של מדינת ישראל להשבת כל החטופים הביתה, ואת חשיבותה של התמיכה הנפשית בשבים מהשבי ובבני משפחותיהם.
לירי פנתה לנשיא ואמרה: "אנחנו צריכים את כולם ישובים איתנו בחג החירות, כל 59 החטופות והחטופים. כולנו רוצים שהם יחזרו הביתה כמה שיותר מהר".
הרצוג הוסיף ואמר: "פסח הוא חג החירות, ואין דבר שמסמל חירות יותר מהשיבה שלך הביתה. את ההתגלמות האמיתית של המילה חירות, כשנקרא את ההגדה נחשוב עלייך, אבל לא נשכח לרגע את כל 59 החטופות והחטופים שעדיין מוחזקים באכזריות בשבי בעזה. לא נפסיק לפעול עד שכולם ישובו".