דיצה אור עם ראש הממשלה נתניהו, ארכיון
דיצה אור עם ראש הממשלה נתניהו, ארכיוןצילום: מעיין טואף, לע"מ

דיצה, אימו של החטוף אבינתן אור, שוחחה אמש (שני) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו שאמר לה כי החמאס הוא זה שקובע מי יהיה ברשימת עשרת החטופים שישוחררו במסגרת העסקה המסתמנת.

לפי מה שאמר ראש הממשלה, בעסקה המסתמנת ישוחררו עד עשרה חטופים חיים, כולל עידן אלכסנדר.

אור אמרה לנתניהו כי מי שיופקר בפעימה הזאת ויישאר בשבי לא יהיה סיכוי להשיב אותו, ראש הממשלה ענה "זה ממש לא נכון אנחנו נמשיך עד שנשיב את כולם. ואנחנו מחויבים לכך".

עוד אמרה כי יש חובה מוסרית להשיב את כולם יחד בפעימה אחת ובאוטובוס אחד.

דיצה הסבירה כי הפעימות יוצרות מתח רב בין משפחות החטופים, ושאלה את ראש הממשלה כיצד נקבעת רשימת השמות בכל שחרור.

ראש הממשלה טען בפני אור כי החמאס בלבד הוא זה שקובע מי יהיו ברשימות.

בסיום השיחה, אור, חברת פורום תקווה, ציינה את הפער העצום בין ההישגים בחזיתות הצפון (לבנון וסוריה), לבין הדשדוש התקוע בעזה.

לדבריה, "כשניהלנו תנופת לחימה עצימה, נועזת, ובלתי מתפשרת בצפון - זכינו לתוצאות ענקיות ובלתי צפויות. זכינו לנסים! אני קוראת לך רה"מ, להוביל מהלכים בעוצמה דומה בדרום, ובעזרת ה' נזכה גם שם להפתעות ונסים, שמעל ומעבר לתכנונים הנראים לעין".