טראמפ
טראמפOfficial White House Photo by Daniel Torok

במהלך מסיבת עיתונאים עם נשיא אל סלבדור בוקלה, כתבת CNN שאלה את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בנוגע לגירוש בטעות של אדם לאל סלבדור.

טראמפ ושריו תקפו את הכתבת קייטלן קולינס בחריפות, זאת אחרי ששאלה כאמור בנוגע לגירוש בשוגג של קילמר אברגו גרסיה לאל סלבדור - למרות שהוא נשוי לאזרחית ארה"ב.

מאז הגירוש בית המשפט הורה להחזיר את גרסיה לשטח ארה"ב - דבר שלא קרה.

נשיא אל סלבדור אמר כי השאלה "מגוחכת" ואמר כי לא יחזיר את גרסיה לארה"ב: "איך אני יכול להחזיר טרוריסט לארה"ב? אין לי את הכח להחזיר אותו לארה"ב".

עוד לפני השאלה טראמפ אמר לה: "בואו נראה מה יש לכתבת בעלת הדירוג הנמוך לשאול".

לאחר ששאלה את השאלה אמר לה: "למה אתם (ב-CNN) לא יכולים לומר שזה נהדר שאנחנו מגרשים פושעים מארה"ב? זה לא נהדר שאנחנו עושים את זה? זו הסיבה שאף אחד לא צופה בכם יותר. אין לכם יכולת".

התובעת הכללית בונדי אמרה כי "הוא שהה באופן לא חוקי במדינה ב-2019 ובתי משפט קבעו כי הוא חבר בארגון MS-13 והוא שוהה באופן לא חוקי".

גם סטיבן מילר, היועץ לביטחון המולדת, תקף ואמר: "הוא אזרח אל סלבדור... זה מאוד יהיר אפילו שהתקשורת האמריקאית טוענת שהיינו אומרים לאל סלבדור איך לטפל באזרחים שלהם כנקודת התחלה, מכיוון ששני בתי משפט להגירה קבעו שהוא חבר ב-MS-13".

גם מזכיר המדינה רוביו הוסיף: "אני לא מבין מה הבלבול. האדם הוא אזרח אל סלבדור, שהה באופן לא חוקי בארה"ב והוחזר לארצו".