
מצרכים:
שוק טלה (כ-2 ק"ג)
תפוחי אדמה בייבי שלמים או רגילים חתוכים לרבעים
בטטה אחת, חתוכה לקוביות גדולות
ירקות נוספים לבחירה: גזר, פטריות, קישואים – מה שאוהבים
חצי כוס סילאן
כף חרדל (אפשר גם חרדל כשר לפסח וללא קטניות)
צרור טימין טרי
חצאי בצל סגול או שאלוטים
כפית קפה נמס (מעניק עומק טעם וצבע מיוחד)
חצי כוס שמן זית
כפית גדושה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
🧑🍳 אופן ההכנה:
מסדרים את כל הירקות בתבנית רחבה, ומניחים מעליהם את שוק הטלה.
מערבבים בקערה את הסילאן, החרדל, הקפה, שמן הזית והתבלינים – עד שמתקבלת משחה חלקה.
מורחים היטב את שוק הטלה בתערובת מכל הצדדים.
מכסים את התבנית בנייר אפייה שהורטב קלות, ומעליו שתי שכבות נייר כסף.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 3 שעות.
מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות לצריבה יפה.