משרדי גוגל
משרדי גוגלצילום: סרג' אטאל, פלאש 90

האם שוק הפרסום המקוון ייפתח לתחרות? שופטת בית המשפט המחוזי בארה"ב, לאוני ברינקמה, קיבלה את עתירת משרד המשפטים האמריקאי בשיתוף 17 מדינות, שטענו כי "גוגל נהנית ממונופול בטכנולוגיית הפרסום המקוון, ובכך מונעת תחרות הוגנת".

השופטת כתבה בפסק הדין כי "התובעים הוכיחו שגוגל ביצעה בכוונה סדרה של פעולות אנטי-תחרותיות כדי לרכוש ולתחזק כוח כמונופול בשווקי שרתי המודעות והפרסומות ברשת הפתוחה. במשך למעלה מעשור, גוגל קשרה את שרת המודעות והפרסום שלה לבעלי אתרים באמצעות מדיניות חוזית ואינטגרציה טכנולוגית, שאיפשרו לחברה לבסס ולהגן על כוח המונופול שלה".

עורכי הדין של גוגל טענו כי "התיק התמקד יותר מדי בפעילויות העבר שלה, והתובעים התעלמו מספקיות טכנולוגיות פרסום גדולות אחרות כמו אמזון". הם גם הודיעו כי יערערו על ההחלטה.

לי-אן מולהולנד, ראש תחום הרגולציה של גוגל, אמרה בתגובה לפסק הדין כי "למפרסמים יש אפשרויות רבות והם בוחרים בגוגל מכיוון שכלי הפרסום שלנו הם פשוטים, סבירים ויעילים".

זו הפסיקה השנייה נגד גוגל בתחום ההגבלים העסקיים. לפני מספר חודשים קבע בית המשפט כי החברה שולטת נהנית ממונופול גם בתחום החיפוש המקוון.