אבדיה
אבדיהצילום: רויטרס

"סמל של מחוייבות וזהות עמוקה", במילים אלו בחרה שרת התחבורה מירי רגב, הממונה על טקס המשואות המרכזי בהר הרצל, לנמק את בחירתה בדני אבדיה להדלקת משואה בטקס המרכזי.

אבדיה שסיפק העונה עונת שיא בליגת הכדורסל הטובה בעולם, ליגת ה-NBA ורשם את הישג השיא של כדורסלן ישראלי אי פעם בליגה האמריקאית, יצטרף אל שניים שנבחרו אמש להשיא משואה בטקס וקשורים לענפי הספורט - כאשר מאמן נבחרת הגברים בג'ודו וספורטאי עבר בעצמו אורן סמדג'ה נבחר גם הוא וכמוהו נבחרה גם אמילי דמארי ששבה משבי החמאס בעזה וידועה כאוהדת מכבי ת"א אדוקה.

אחרי עונת השיא ב-NBA, כעת גם דני אבדיה זוכה לכבוד ענק מטעם המדינה.

בעונתו החמישית בליגה הטובה בעולם, ליגת ה-NBA, שחקן נבחרת ישראל ופורטלנד הפך לכוכב של ממש כאשר סיים את העונה במדי פורטלנד עם ממוצעים של 16.9 נקודות, 7.3 ריבאונדים, 3.7 אסיסטים וחטיפה אחת ב-30 דקות למשחק.

אם זה לא מספיק, אזי שאבדיה הוסיף לכל אלה שני טריפל-דאבל היסטוריים עבורו ועבור שחקן ישראלי אי פעם בליגה הטובה בעולם.

בהודעה על עצם בחירתו של אבדיה להשיא משואה, נכתב כי "אבדיה עשה היסטוריה בשנת 2020 כשנבחר במקום התשיעי בדראפט ה-NBA – הדירוג הגבוה ביותר אליו הגיע שחקן ישראלי אי פעם – ומאז הוא ממשיך לכבוש פסגה אחר פסגה. בשנה האחרונה הגיע להישגים יוצאי דופן במדי קבוצתו פורטלנד טריילבלייזרס והפך לשחקן מוביל בליגה הטובה בעולם".

השרה הממונה רגב ציינה: "דני הוא מנהיג יוצא דופן על המגרש ומחוצה לו. הוא הוכיח עמוד שדרה ערכי יוצא דופן כאשר ברגעי מבחן גדולים הצהיר לעיני העולם כולו: הלב שלי עם כל משפחות החיילים שנפלו ועם משפחות החטופים. בכך חיבר את ההצלחה האישית שלו לכאב הלאומי שלנו. דבריו של דני שנאמרו בשיא הקריירה הפכו לסמל של מחויבות וזהות עמוקה".

"בדמותו, דני משמש מופת לנוער הישראלי: דוגמה לכך שאפשר לשאוף הכי גבוה – מבלי לאבד את השורשים, הערכים והאחריות הלאומית".

דמות נוספת מעולם הספורט שזכה לכבוד להשיא משואה בטקס המשואות המרכזי בהר הרצל, הוא בן קרסו בן ה-10. קרסו מתעמל בקבוצת מכבי ת"א בהתעמלות מכשירים ונבחר להשיא משואה בזכות התגייסותו למערך ההסברה הישראלי מפרוץ מלחמת חרבות ברזל.

מאז ה-7 באוקטובר הפך בן לדובר הצעיר של מדינת ישראל, כשהוא מעביר הרצאות ברחבי העולם ושיתף באנגלית על חוויותיו כילד ישראלי במלחמה. בכך הפך בן לא רק למתעמל המכשירים הראשון שזוכה לכבוד להשיא משואה בטקס המשואות המרכזי בהר הרצל אלא גם למשיא הצעיר ביותר בטקס הממלכתי.