חיפה מול בית"ר הערב בטדי
חיפה מול בית"ר הערב בטדיצילום: אסי פטוקה, האתר הרשמי של מכבי חיפה

את האליפות הראשונה בתולדותיה חייבת מכבי חיפה לניצחון דרמטי על בית"ר ירושלים בתוצאה 1:2 בתאריך ה-28 באפריל, 1984.

היה זה כאשר חיפה של אותה עונה צימקה את ההפרש מהראשונה בית"ר לשתי נקודות בלבד בזכות אותו ניצחון, אחרי שכבר פיגרה ב-13 נקודות, ועם רצף של ניצחונות בארבעת המחזורים האחרונים הצליחה לעשות מהפך דרמטי שהעניק לה את תואר האליפות הראשון שלה אי פעם בהיסטוריה.

41 שנים אחרי, שוב חיפה ובית"ר נפגשו ביניהן בתאריך 28 באפריל, ושוב חיפה היא זו שמנצחת את הירושלמים, שוב בתוצאה 2:1.

היה זה הערב (שני) כאשר חיפה אמנם הציגה משחק חלש נוסף שלה העונה, אך ניצלה טעויות קשות בהגנת בית"ר כדי לכבוש פעמיים במחצית הראשונה.

טעות קשה של גיל כהן בדקה ה-31 הסתיימה בשער של סברינה וטעות נוספת של עומר אצילי 10 דקות לאחר מכן, עזרו לדין דוד לשבור את בצורת השערים שלו ולהכפיל את התוצאה לפני הירידה להפסקת המחצית.

בית"ר שלטה בכדור, ניסתה ללחוץ ולהגיע למצבי הבקעה אך כשלה בנגיעה האחרונה ורק ירדן שועה הספיק לצמק מעט ולהפיח חיים בעשרות אלפי האוהדים הירושלמים ששוב מילאו את האצטדיון הביתי, אצטדיון טדי עד אפס מקום, כשכבש בפנדל.

לצערם של האוהדים הירושלמים, זה לא הספיק מול חיפה שהסתגרה והגנה בחירוף נפש על שערה. על טעויות משלמים.

מכבי חיפה מנצחת לראשונה העונה את אחת מ-3 הקבוצות שאיתה בחלק העליון של הטבלה, בקושי רב והודות למתנות גדולות, אך זה מספיק לה בכדי להגדיל את הפער מבית"ר שבמקום הרביעי ל-8 נקודות. חיפה שלא הפסידה במשחקי החוץ שלה מאז הביקור האחרון באצטדיון טדי שבבירה מול אותה בית"ר, אז איבדה יתרון להפסד בתוצאה 2:3, בדרך חזרה לאירופה.