

בעוד המזרח התיכון ממשיך לבעור, ובפרט בגבול הצפון שבו מתנהלת מערכה צבאית מתמשכת, מתפתחים מתחת לפני השטח תהליכים מפתיעים. חכמי דת מוסלמים מכובדים - לא קיצונים ולא שוליים, אלא מלומדים מהמיינסטרים - מפתחים פרשנות אסלאמית חדשה, המכירה בקשר הלגיטימי של היהודים לארץ ישראל.
במפגש זום מיוחד שיתקיים ביום שלישי, ט"ו באייר (13.5), בשעה 20:30, יארח הרב אורי שרקי, מבכירי ההוגים הדתיים-ציוניים בימינו, את פרופ' עוזי רבי, מזרחן מאוניברסיטת תל-אביב, לשיחה מרתקת על המימד הדתי של השינויים האזוריים שכמעט ואינו זוכה להתייחסות בשיח הציבורי והתקשורתי.
מה באמת עומד מאחורי הסכמי אברהם?
"אם לא מבינים את המימד הדתי, לא מבינים כלום במזרח התיכון", מדגיש הרב שרקי. בעוד שרוב הפרשנים הפוליטיים מתמקדים באינטרסים כלכליים וביטחוניים, מתחוללת מהפכה תיאולוגית שקטה שמשנה את האסלאם מבפנים.
במפגש יחשפו הרב שרקי ופרופ' רבי:
- כיצד פגישות חשאיות בין רבנים לאימאמים בדובאי שינו את פני הדיאלוג בין הדתות
- מדוע הציטוט "הארץ הזאת ניתנה לבני ישראל" נשמע לאחרונה גם מפיהם של חכמי דת מוסלמים
- כיצד הסכמי אברהם יצרו תשתית תיאולוגית שעשויה להוביל לשלום עם לבנון
- הקשר המפתיע בין פרשנות חדשה של הקוראן לסיכוי לשלום כולל במזרח התיכון
להצטרפות למשדר ללא עלות לחצו כאן>>
האם שלום עם לבנון אפשרי?
אחרי 40 שנות עימותים, עשרות אלפי טילים ועשרות אלפי פליטים, קשה להאמין שאי פעם יהיה שלום בגבול הצפון. ובכל זאת, אולי הפתרון נמצא במקום שבו לא חיפשנו עד כה.
"הבסיס התיאולוגי להסכמי אברהם מספק פרספקטיבה חדשה גם על הסכסוך עם לבנון. מה שאנחנו הולכים לחשוף בשיחה הזו, יפתיע אפילו את מי שחושב שהוא מבין את האזור שלנו".
הוובינר מתקיים במסגרת מיזם "סוגיה ישראלית" - מיזם חדשני שמטרתו לפתוח את שאלות העומק החברתיות והזהותיות המעסיקות את החברה הישראלית. המיזם, בהובלת הרב אורי שרקי, פועל על פי עקרונות של שיח פתוח ומכבד, ללא הטפה וללא שיפוטיות, ומאפשר דיון כן וישיר בסוגיות המורכבות ביותר המעסיקות את החברה הישראלית.
מי הם המרצים?
הרב אורי שרקי הוא מבכירי ההוגים הדתיים-ציוניים בימינו. איש של גשרים: בין מדע לאמונה, בין פילוסופיה למסורת, בין רציונליות לרוחניות. מחבר ספרים רבים בנושאי הגות, פילוסופיה יהודית ואמונה, ומרצה מבוקש בארץ ובעולם. מייסד 'ברית עולם' - ארגון רב תחומי העוסק בערכי היסוד של עם ישראל ומחבר אנשים לצעד הבא בהיסטוריה.
פרופ' עוזי רבי הוא מזרחן באוניברסיטת תל-אביב, מומחה ליחסי ישראל-ערב ולתהליכים במזרח התיכון. מחקריו מתמקדים בחברות ערביות מודרניות, בפרט במדינות המפרץ, ובתפקיד הדת בעיצוב מדיניות חוץ אזורית.