בכנס ירושלים של העיתון “בשבע”, שוחח העיתונאי קובי פינקלר עם מנכ”ל תגלית גידי מרק, שסיפר על הפעילות חסרת התקדים של תגלית מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל.
"הבנו שתיירים לא יגיעו מיד אחרי האסון, אז הפכנו את הפרויקט — והבאנו מתנדבים,” אמר מרק. “הם עזרו בחקלאות, במרכזים לוגיסטיים, בשיפוצים, בסיוע למשפחות מהדרום והצפון".
מרק הסביר כי תגלית נוסדה בעקבות חשש אמיתי להתבוללות יהדות ארצות הברית: “בשנות ה־90 גילו שרוב הצעירים מתחתנים עם לא יהודים. הרעיון של יוסי ביילין זכה לתמיכה של פילנתרופים אמריקאים, ועם ראשי ממשלה כמו נתניהו, ברק ושרון — תגלית הפכה לפרויקט הדגל של העם היהודי”.
הוא סיפר כי בכל קבוצה משתתפים גם חיילים ישראלים: “הם מקבלים תמיכה אדירה מהסטודנטים, וזה מחזק את תחושת השליחות שלהם. אנחנו מחברים בין יהודים לישראל, ובמקביל בונים צבא של תומכים בינלאומיים בקמפוסים”.
לדבריו, גם בצפון, תגלית מתגייסת לסייע. “אנחנו מעבירים את המוקד לצפון. הקבוצות מתנדבות בקריית שמונה, עוזרות, נוגעות באנשים. בהתחלה היינו בדרום. עכשיו אנחנו מביאים אלפי צעירים לצפון — גם להתנדבות וגם לסיורים. קבוצות מקנדה ניקו וסייעו במרכזים קהילתיים בקריית שמונה. הם מרגישים שהם שותפים, שזה שלהם”.
מרק הסביר כי על אף החששות, משתתפים ממשיכים להגיע לישראל. “תגלית מביאה היום 87% מכלל התיירים הצעירים לישראל. כל משתתף הופך לשגריר שמביא אחריו את אחיו, את משפחתו, את חבריו. הבאנו 20 מתוך 180 יהודי סורינאם, והם בכו כשביקרו בבית הכנסת שהעבירו למוזיאון ישראל”.
"תגלית היא תגלית. הגאווה הכי גדולה שלנו היא ארצות הברית. עברנו מ-10% ל-40% מהצעירים שמגיעים מדי שנה. החלום? שכל יהודי ייוולד עם ישראל ב-DNA שלו", סיכם.
