סגן אלוף במיל' תומר ברוק, לשעבר מפקד גדוד חי"ר במילואים וכיום חבר בפורום פצועי צה"ל ממבצע "חרבות ברזל", פנה היום (חמישי) בראיון לערוץ 7 למנהיגות המדינית והצבאית בדרישה להכרעה בלחימה מול חמאס.
ברוק, שנפצע קשה ברגלו מירי צלף בג'נין חודשיים אחרי השבעה באוקטובר, ממשיך להיאבק למען עתיד המדינה, החטופים והלוחמים בשטח.
"אתמול הוצאנו מכתב לראש הממשלה ולשר הביטחון בדרישה אמיתית לעשות מספר דברים", סיפר ברוק בראיון לערוץ 7. "הדבר הראשון זה להכריע. הגיע הזמן לקבל החלטה, הגיע הזמן לצעוד קדימה. ואם הקפצתם והתחלתם להניע את הגייסות – לשים תאריך יעד, לרוץ קדימה ולהשלים את המשימה".
לדבריו, "אנחנו מדשדשים בשטח. אני לא יודע להגיד לך לגבי אסטרטגיה. אנחנו באים לרמטכ"ל וגם לגורמים המדיניים, ואומרים להם: חברים, שימו תאריך שבו קיבלתם החלטה, ובהחלטה הזאת אנחנו יוצאים למשימה. המשימה – לנצח ולהכריע את חמאס על פי העקרונות ולהחזיר את החטופים, לא פחות חשוב".
ברוק התייחס גם לעיכובים הנובעים משיקולים מדיניים ועסקאות עתידיות: "זה יכול להיות עוד שבוע, זה יכול להיות עוד שבועיים - אנשי המילואים יהיו נכונים לעשות כל משימה, ראינו את הגיוסים האחרונים. גם פצועי צה"ל, יש לא מעט פצועים שהשתקמו וחזרו כבר ללחימה, וגם כאלה כמוני – שאני מוכן לתת מבחינתי גם את הרגל השנייה בשביל לצאת ללחימה, בשביל להכריע ולעשות את הדברים כמו שצריך. לא רק בשבילנו ולא בשביל חטופינו – בשביל עתיד ילדינו".
הוא הוסיף, "אנחנו לא רוצים שהדם שנשפך על האדמה מאיתנו ומחברינו יהיה להפקר. אנחנו רוצים הכרעה. אנחנו רוצים ניצחון ברור שלא צריך לשווק אותו בחוץ. שיהיה ברור לכולם – כולל כולם – שמדינת ישראל ניצחה, וחמאס לא יקום ויעמוד על רגליו יותר".
בנוגע לדיון הבוקר בוועדת המשנה לחוץ וביטחון שעסק בסיוע ההומניטרי לעזה, אמר ברוק כי מדובר ב"דיון מטלטל של שיח על אויבים שמנסים לנרמל אותו באמצעות ילדים ובאמצעות מסכנים, וצריך לשים את הדברים על השולחן. לא מדברים פה על הרעבה, אני לא חושב שזה האירוע. אני מכיר חלק מהנתונים שנמצאים כרגע ברצועת עזה – וזה לא המצב".
לדבריו, יש פתרונות מעשיים לטיפול הומניטרי מבלי להיכנע לטרור, "מה עושים בפרקטיקה? לפנות אוכלוסיות לאזורים בטוחים בשליטת צה"ל, להוביל את ההספקה עד אליהם ללא שליטת חמאס, לנהל את האירוע. כדי לא לגרום למשבר הומניטרי ולשמור על הערכיות שלנו – זה בסדר גמור".
הוא התריע מפני שימוש החמאס בתעמולה בינלאומית: "חמאס לחוץ. חמאס משחרר גם קלטות בקצב מאוד מאוד גבוה, גם סרטוני הרעבה. הגיע הזמן – לכבות את האינטרנט לחמאס. להוציא ממנו את יכולת התעמולה, יכולת שטרוריסטים משתמשים בה – ולהתחיל לנהל את האירוע".
לסיום, התייחס ברוק לכשלי ההנהגה: "יש פה משהו פושע בהתנהלות מדינית צבאית ואנחנו קראנו לזה דשדוש. הצגנו תוכנית אלופים, באנו ואמרנו – אפשר לעשות דברים, אפשר לקדם תהליכים. לא חייבים להיכנע לחמאס כדי לקבל את החטופים שלנו. אפשר להגיע מעמדת כוח במשא ומתן ולהגיע לתוצרים. עד שלא נוריד אותם על הברכיים – ולא באמירות, אלא בפרקטיקה – ניקח מהם נכסים, נפגע להם ביכולות המדיניות, וננהל את זה האירוע כמו שצריך - מא' עד ת', בהבנה שעושים את זה פעם אחת ולתמיד. ניתן לעשות את זה – ורצוי לעשות את זה".

