קארים חאן
קארים חאןREUTERS/Michael Kooren

קארים חאן, התובע בבית הדין בהאג, מתמודד בתקופה האחרונה מול האשמות כי ביצע לכאורה מעשים מגונים באחת מהיועצות שלו.

דיווח בעיתון הוול סטריט ג'ורנל משרטט את ציר הזמן של האירועים כמה שעשוי להצביע על אופן קבלת ההחלטה להוציא את צו המעצר הבינלאומי נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון דאז יואב גלנט.

לפי הדיווח, כבר חודשיים לאחר השבעה באוקטובר, הופעלו עליו לחצים כבדים להוציא את הצווים ונטען כי הוא "מאפשר רצח עם". הלחצים מצד ארגונים פרו פלסטינים, כך עולה מהדיווח, גררו את עורך הדין הקשוח להשתלח יותר ויותר באנשי הצוות שלו.

בשלב מסוים, אחת מהיועצות שלו, הגיעה אליו על מנת לנסות להרגיעו, אך חאן החל לתקוף אותה מינית, דבר שהתרחש שוב ושוב במשך חודשים.

לדברי המתלוננת, היא בחרה שלא להתפטר, זאת כדי לשמור על תפקידה ועל מנת לממן טיפולים רפואיים לאימה שהייתה באותה התקופה חולה בסרטן.

לפי הדיווח, שבועיים וחצי בלבד לאחר שחאן גילה כי היועצת התלוננה נגדו, החליט במפתיע להגיש את הבקשה להוצאת צווי מעצר בינלאומיים נגד גלנט ונתניהו.

עוד דווח כי יממה בלבד לפני ההודעה על הגשת הצו היה אמור חאן להגיע לביקור בישראל וברצועת עזה, אך הוא ביטל את הביקור במפתיע, למרות שבעבר אמר כי הביקור חיוני לקבלת החלטות.

חאן הגיב ואמר כי הוא מכחיש את המיוחס לו וטען כי הדיווח נועד לערער את מעמדו של בית הדין הפלילי הבינלאומי.

לפי הדיווח, חאן ידע על התלונה נגדו בזמן שיחה עם מזכיר המדינה האמריקני דאז אנתוני בלינקן שניסה לשכנע אותו שלא להוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט.

לאחר הגשת התלונה נוצר עם המתלוננת קשר, אך זו סירבה לשתף פעולה באותו הזמן, כשלפי הדיווח, אמרה לחוקרים כי היא לא רוצה לשבש את הוצאת צווי המעצר מכיוון שהיא תומכת בהחלטה לחקור את ישראל וחמאס.