השר עמיחי שיקלי התארח לשיחת עומק עם שניאור ובר בפודקאסט 'כור ההיתוך' ומתח ביקורת חריפה על הקשרים בין ישראל לקטאר שלדבריו מהווים "תקלה חמורה" שיש לתקן.
שיקלי הגדיר את קטאר כ"מדינת אויב" מהותית, למרות שהיא לא הוגדרה כך רשמית על ידי ישראל. לדבריו, קטאר מהווה מרכז מימון ותמיכה בתנועות איסלאמיסטיות קיצוניות, ובראשן חמאס, וממלאת תפקיד מרכזי בהפצת תעמולה אנטי-ישראלית ואנטישמית ברחבי העולם.
הוא הדגיש כי רשת אל-ג'זירה, המופעלת על ידי קטאר, היא "ישות תקשורתית אנטישמית עד העצם" שמקדמת נרטיבים של ג'נוסייד נגד ישראל ומעודדת רדיקליזציה דתית בקרב צופיה, לא רק במזרח התיכון אלא גם בקהילות מוסלמיות באירופה ובצפון אמריקה.
שיקלי הזכיר את תמיכתה של קטאר בשייח' יוסף אל-קרדאווי, שהיה דמות מרכזית בעולם האיסלאמי והכשיר פיגועי התאבדות נגד אזרחים ישראלים. הוא טען כי קטאר ממשיכה לממן את חמאס, כולל לאחר אירועי השבעה באוקטובר, ומאפשרת לראשי הארגון לשהות בשטחה. לדבריו, הדבר היחיד שישראל צריכה לעשות ביחס לקטאר הוא לפגוע פיזית בראשי חמאס השוהים שם, תוך גביית מחיר מדיני ובינלאומי ממשטר האמירות על תמיכתו בטרור.
השר מתח ביקורת חריפה על כל שיתוף פעולה עם קטאר, כולל נסיעות של בכירים ישראלים, כמו ראש המוסד, לדוחא. הוא טען כי נסיעות כאלה משדרות מסר של לגיטימציה לקטאר ומחלישות את עמדתה של ישראל. הוא הזכיר את חוויית הישראלים במונדיאל 2022 בקטאר, שם נתקלו ביחס עוין ובקריאות אנטישמיות, כדוגמה לאופייה האמיתי של המדינה. לדבריו, ההחלטה לקיים קשרים עם קטאר לאחר השבעה באוקטובר היא "טעות פטלית" שפגעה ביוקרתה של ישראל והחלישה את המאבק בחמאס.
בנוגע לפרשה שבה נחשפו קשרים לכאורה בין לשכת ראש הממשלה לקטאר, שיקלי ציין כי אינו מכיר את הפרטים לעומק, אך הביע דאגה מהתנהלות עסקית של בכירים ישראלים לשעבר עם קטאר. הוא קרא להפסיק כל קשר שאינו הכרחי עם המדינה, וטען כי ההתנהלות הכוללת של ישראל מול קטאר היא "תקלה חמורה" שיש לתקן. הוא הדגיש כי קטאר אינה יכולה להיתפס כמתווכת נייטרלית במשא ומתן עם חמאס, כפי שהוצגה לעיתים, שכן היא שותפה פעילה בתמיכה בארגון.
בנוגע לחוק הגיוס, שיקלי קרא למפלגות החרדיות לגלות גמישות ולהבין את הצורך הלאומי בשוויון בנטל, במיוחד לאור העומס הכבד על חיילי המילואים, שחלקם משרתים מעל 300 יום בשנה. הוא ציין כי הציבור החרדי הצעיר מראה סימני שינוי, עם נטייה לאומית וחיבור גובר למדינה, וקרא למנהיגים החרדים להקשיב לקולות אלה. לדבריו, המחלוקות סביב החוק מתמקדות בסוגיות כמו סנקציות אישיות ומוסדיות ויעדי גיוס מחייבים, שהמפלגות החרדיות מתנגדות להם.
שיקלי הזהיר כי היעדר התקדמות בחוק הגיוס עלול להוביל למשבר פוליטי עמוק יותר בעתיד, עם ממשלות שיינקטו במהלכים "רדיקליים" נגד הציבור החרדי. הוא קרא למנהיגים החרדים להכיר במציאות שבה חיילי המילואים נושאים בנטל כבד, ולפעול להגעה לפשרה שתתקבל על ידי הציבור הרחב. הוא הודה כי אינו מעודכן בפרטי החקיקה הנוכחית, אך הדגיש כי הוא פועל לשמור על קשר עם הגורמים הרלוונטיים כדי לקדם חוק שיהיה מקובל על הציבור וישקף את הצרכים הלאומיים.
למרות האתגרים, שיקלי הביע אופטימיות זהירה לגבי יכולת הממשלה לשרוד את מושב הקיץ של הכנסת. הוא ציין כי הממשלה הצליחה לנווט משברים קשים בעבר, כולל הרפורמה המשפטית ואירועי השבעה באוקטובר, והדגיש כי פתרון המשברים הפוליטיים מחייב שיתוף פעולה ופשרות. הוא הביע תקווה כי המפלגות החרדיות יפגינו גמישות, וקרא לממשלה לנקוט צעדים נחרצים יותר מול הרשות השופטת כדי להבטיח את יציבות המשטר הדמוקרטי.
במהלך השיחה, השר לא הסתיר את דאגותיו ממספר היבטים במדיניותו של טראמפ במזרח התיכון. הוא הביע חשש מהאפשרות שטראמפ יבחר לקדם הסכם עם איראן, וטען כי כל הסכם כזה נדון לכישלון, שכן המשטר האיראני לא יכבד אותו. במקום זאת, הוא קרא לנקוט במהלכים התקפיים נגד איראן, כאשר ישראל נמצאת בחוד החנית של מאבק זה. לדבריו, ישראל צריכה להוביל קו נוקשה יותר נגד טהרן, תוך שיתוף פעולה הדוק עם ארצות הברית כדי לבלום את שאיפותיה הגרעיניות וההגמוניות של איראן באזור.
בנוסף, שיקלי התייחס לגישתו של טראמפ כלפי טורקיה, אותה תיאר כבעייתית. הוא טען כי הגישה העסקית ("ביזנס") של טראמפ, שמתמקדת בהשגת עסקאות ויתרונות כלכליים, עלולה להתעלם ממשקפיים אידיאולוגיים, שהם קריטיים להבנת הדינמיקה במזרח התיכון. לדוגמה, הוא הזהיר כי תמיכה אמריקאית בנשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, מחזקת את האידיאולוגיה האיסלאמיסטית-אימפריאליסטית שלו, שדומה לזו של חמאס וקטאר. שיקלי קרא לטראמפ לתמוך באופוזיציה הטורקית, שמקדמת ערכים דמוקרטיים כמו חופש ביטוי ועיתונות, במקום לחזק את משטרו של ארדואן.
השר הדגיש כי למרות חילוקי הדעות, ישראל צריכה לאמץ גישה של "הכרת הטוב" כלפי טראמפ על התמיכה המשמעותית שהוא מספק. הוא הזכיר כי בהשוואה לאלטרנטיבה – ממשל ביידן שהטיל סנקציות וחסמים על ישראל – התמיכה של טראמפ היא קריטית. עם זאת, הוא קרא לשיח פתוח עם הממשל האמריקאי כדי להבטיח שחילוקי הדעות, כמו הסוגיה האיראנית והיחס לטורקיה, יטופלו בצורה שתשרת את האינטרסים המשותפים של ישראל וארצות הברית.