
הוועדה לביטחון לאומי אישרה הבוקר (שני) את תיקון תקנות כלי הירייה, שהוגשו על ידי השר לביטחון לאומי, ח"כ איתמר בן גביר, וממשיכות את מגמת הרחבת מעגל הזכאים לרישיון נשק פרטי.
במסגרת התיקון, נקבע כי לוחמים ומשרתי תפקידים מבצעיים בצה"ל יוכלו להגיש בקשה לרישיון נשק גם אם חלפו למעלה מ־20 שנה מיום שחרורם. מדובר בצעד משמעותי שמכיר בחשיבות ניסיונם המבצעי של הלוחמים גם שנים רבות לאחר סיום השירות.
בנוסף, הורחב התבחין "שירות בכוחות הביטחון", כך שגם בעלי הכשרה ייעודית מהתפקידים הבאים יוכלו להגיש בקשה לרישיון נשק פרטי: מ"כים שאינם לוחמים, חיילי וסיירי מג"ב, תצפיתנים, מדריכי חי"ר, מדריכי הגנה אווירית, מדריכי חילוץ והצלה, מדריכי קליעה, מדריכי תותחנים, מדריכי שריון, מדריכי הנדסה קרבית ומדריכי איסוף קרבי – וזאת בכפוף לעמידה בתנאים הקבועים בתקנות.
השר בן גביר אמר כי מדובר ב"עוד בשורה חשובה במסגרת רפורמת הנשק, עוד צעד מציל חיים".
"מעכשיו גם מי שלא היה לוחם יוכל להחזיק בנשק ולהגן על חייו, וגם מי שהיה לוחם לפני יותר מ-20 שנים, זה משהו שלא היה בעבר, ויאפשר גם ללוחמים היקרים והותיקים שלנו, שאני יודע שלא שכחו להיות לוחמים גם בגיל 60, להוציא רישיון. לכן הורתי על הסרת מגבלת ה-20 שנה. בנוסף אני עובד כדי להוסיף עוד ועוד תבחינים, לשפר עוד ועוד דברים, להקל עוד בקריטריונים, כי המציאות מוכיחה, כאשר יש נשק ברחובות, חיים ניצלים", הוסיף בן גביר.
ח”כ צביקה פוגל, יו”ר הוועדה לביטחון לאומי, הוסיף "היום אישרתי הרחבה מדויקת ואחראית של מעגל הזכאים לרישיון נשק, שנועדה לאפשר גם למשרתי תפקידים בצה”ל שביצעו תפקידים בעלי אופי מבצעי והכשרה ייעודית בתפעול נשק, להגיש בקשה לנשק פרטי. לא מדובר בהרחבה גורפת, אלא בהחלטה מושכלת שמבוססת על ניסיון, מיומנות והבנת הצורך בהגנה עצמית וחיזוק הביטחון האישי של אזרחי ישראל".