
עם תחילת הילולת הרשב"י בל"ג בעומר, יתקיים מעמד מיוחד לזכר 45 הנספים באסון מירון. האירוע יתקיים במתחם ההילולה המורחב, בהשתתפות משפחות הקרבנות ורבנים בכירים.
האסון, שהתרחש לפני ארבע שנים, גם הוא בליל שישי - בדיוק כמו השנה - עדיין מהדהד בזיכרון הלאומי. אז נהרגו 45 אנשים בדוחק שנוצר במתחם קבר רבי שמעון בר יוחאי במירון, באחד מאסונות האזרחיים הקשים בתולדות המדינה.
המעמד המרכזי יתקיים "בעת דמדומי חמה של ליל ל"ג בעומר", באוהל סגור במתחם ההילולה המורחב. הרב מאיר נחמן אלחדד ששכל שני בנים באסון ישא דברים ויביא את דבר המשפחות.
כמו כן, יתקיים טקס סיום מסכת לעילוי נשמת הנספים על ידי אחד מבני המשפחה, ותכנית אמנותית בהשתתפות האמן מוטי ויזל ומקהלת נשמה בליווי בנצי שטיין.
בשל הדמיון במתכונת ההילולה השנה לזו של שנת האסון - שחל גם הוא בליל שישי עם חלון זמנים מצומצם של 16 שעות בלבד - פרסמה עמותת "קדושי מירון תשפ"א", בהובלת ישראל שמעון אלחדד ששכל שניים מאחיו באסון, מכתב קריאה לציבור.
"ההר הקדוש אינו יכול להכיל את כולם יחד, והצפיפות - חלילה - סכנת נפשות", נכתב במכתב. "על פי הנחיות המארגנים, המהנדסים ואנשי המקצוע, השהות בהר מוגבלת לעד חמש שעות בלבד. אנחנו מתחננים: שמרו על ההוראות. אל תדחפו. אל תגרמו לצפיפות מיותרת".
העמותה קוראת לנוהגים לעלות להר מירון לנהוג בערבות הדדית: "כשהגעתם - התפללו, שמחו, והודו. וכשסיימתם, רדו באהבה, כדי שגם אחרים יוכלו לזכות. כך נרפא את השבר, וננציח את הקדושים, לא בזיכרון בלבד, אלא במעשה של אחריות ואחווה".
השנה הוכנסו שינויים משמעותיים באתר ובהיערכות הכוחות, בעקבות המסקנות והלקחים מאסון מירון. בין היתר, הוגבל מספר המבקרים שיורשו לשהות בהר בו-זמנית, והוסדרו מספר נתיבי גישה ופינוי.