
עו"ד הראל גולדברג, שכיהן במשך 12 השנים האחרונות כיועץ המשפטי של הרבנות הראשית לישראל, מסיים את תפקידו. בחלק מהזמן אף שימש כממלא מקום מנכ"ל הרבנות.
במכתב פרידה ששיגר לעובדי הרבנות, הביע גולדברג – המשמש כיום כמשנה למנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה – סיפוק מהעשייה המשותפת לאורך השנים, והדגיש את התרומה לתהליכים משמעותיים לחיזוק מעמדה הציבורי של הרבנות הראשית.
בין הישגיו המרכזיים, ציין את גיבוש תקנון לעבודת מועצת הרבנות הראשית וועדותיה, אשר תרם ליצירת סדר והבניית הליכי קבלת החלטות. כמו כן, סייע בגיבוש כללים להכרה בגופי כשרות לעניין מוצרי ייבוא, מהלך שהבטיח עמידה בסטנדרטים הלכתיים והגביר את התחרות בין גופי הכשרות בחו"ל, תוך שיפור השירות ליבואנים.
בנוסף, פעל לגיבוש תבחינים להכרה בבתי דין בחו"ל לעניין גיטין וגיורים, במטרה להבטיח מומחיות הלכתית נדרשת והכרה רק בגיורים ובגיטין שנעשו בפני בתי דין ראויים.
גולדברג גם הדגיש את הצלחת הרבנות בהתמודדות עם ביקורת שיפוטית של בית המשפט, כאשר ברוב המקרים כובדו החלטותיה. בין היתר, ציין את בג"ץ גיני שעסק בבלעדיות הרבנות באישור מצג כשרותי, בו תמך בית המשפט בעמדת הרבנות לאחר שגולדברג ייצג את עמדתה ישירות בפניו.
בהמשך הרחיב על ההישגים מרכזיים בתקופת כהונתו: גיבוש תקנון לעבודת המועצה ווועדותיה, אשר תרם ליצירת סדר והבניית הליכי קבלת החלטות. גובש ואושר קוד אתי לרבני ישראל ולראשי צוותים בשחיטת חו"ל, שהוסיף לכבודה של הרבנות והבטיח סטנדרטים מקצועיים ואתיים גבוהים.
"סייענו למועצה לגבש כללים שיצמצמו את הזיקה שבין יבואני הבשר לבין חברי צוותי השחיטה ולהוביל לכך שהכשרות לא תימחץ תחת האינטרס הכלכלי של בעלי ההון. על כללים אלו, פתחו היבואנים במאבק קשה נגד הרבנות שנגרר אף לבג"ץ שהכריע בסופו של יום כעמדת הרבנות. היבואנים הבינו היטב על מה הם נאבקים, ואין אלא להצר על כך שמסיבות שאינן ברורות, הרבנות אינה מיישמת היום את הכללים שאישרה מועצת הרבנות", כתב.
גולדברג הדגיש את חשיבותה של הרבנות הראשית כמוסד המבטא את חזון "כי מציון תצא תורה", והביע תקווה שהמוסד ימשיך לחזק את האחדות בעם ולצמצם את הקיטוב החברתי.