ריצ'ארד טייס
ריצ'ארד טייסצילום: דוברות

חבר הפרלמנט הבריטי ריצ'רד טייס טען היום (רביעי) בריאיון לתוכנית "העולם היום" בכאן 11 שממשלת בריטניה טעתה כשהקפיאה את שיחות הסחר עם ישראל.

"לדעתי הם נכנעו ללחץ מהספסלים האחוריים של מפלגת הלייבור בפרלמנט, ואני חושב שזו החלטה שגויה. לצערי, בבית הנבחרים קשה מאוד לדון במלחמה בעזה ובסוגיית החטופים".

"יש קומץ מאיתנו שמנסים להזכיר לבית שהדרך הכי מהירה והכי נכונה לעצור את המלחמה הזו היא לשחרר את כל החטופים מייד. ניסיתי להזכיר גם שאונר"א אינה הדרך הנכונה להעברת סיוע הומניטרי", הוסיף. "כולנו יודעים שהיא מלאה באנשים שמזדהים עם חמאס, והצבעתי על כך בפני ראש הממשלה".

טייס דחה את טענת שר החוץ הבריטי דייוויד לאמי, שהביקורת של בריטניה מכוונת נגד ממשלת ישראל ולא נגד אזרחי ישראל: "זו פשוט עוד דוגמה לכך שהם נכנעים ללחץ. ובאמת, זו שאלה של היגיון פשוט".

"מה שאין עליו מספיק דיון", הוסיף, "לא רק בפרלמנט הבריטי אלא גם בדמוקרטיות אחרות, הוא שחמאס הוא גוף שלא ניתן לקבל בשום צורה. הוא חייב להיות מוסר מהמשוואה. נראה שהאו"ם שוכח את זה, או פשוט מסרב לדבר על זה. אז אני מעלה את זה שוב ושוב – לא תהיה שום פתרון כל עוד חמאס מעורב - זו המציאות הפשוטה".

הוא ביקר את מדיניות בריטניה כלפי ישראל: "אני לא חושב שזה מועיל בשום צורה. אולי הם מרגישים טוב עם עצמם בעיני האו"ם, אבל האו"ם, מבחינתי, איבד כל אמינות".

"אני כבר אמרתי בעבר: תראו את התכנית האמריקאית לסיוע הומניטרי, שישראל תמכה בה. בלי קשר לעמדות פוליטיות, אם יש סיכוי שמשהו יעבוד, אם זה יכול למנוע מחמאס לגנוב את הסיוע, שווה לנסות. העובדה שהאו"ם ומדינות חברות דחו את התכנית על הסף – פשוט חסרת היגיון. למה לא לנסות משהו חדש, אם הכול עד עכשיו נכשל?".