בייגל ירושלמי
בייגל ירושלמיצילום: אייסטוק

אין מאפה שמסמל את ירושלים יותר מהבייגל הירושלמי – אליפסה ריחנית, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ, מצופה בשכבת שומשום נדיבה.

לרגל יום ירושלים, הנה מתכון קלאסי לבייגל ירושלמי שתוכלו להכין בבית – בדיוק כמו בשוק מחנה יהודה.

מצרכים (כ-15 יחידות):

1 ק"ג קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

6 כפות סוכר

1 כף מלח

7 כפות שמן זית

550 מ"ל מים פושרים

שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבלים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן והמים ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות במהירות נמוכה.

יוצרים כדור בצק, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק לכדורים (כ-120 גרם כל אחד), מניחים על משטח מקומח קלות, ומתפיחים כ-20 דקות נוספות.

מכינים קערה עם מים וקערה נוספת עם שומשום.

יוצרים חור במרכז כל כדור בצק ומרחיבים לצורת אליפסה. טובלים במים ואז בשומשום.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-15–18 דקות.

טיפ ירושלמי: הבייגל הכי טעים כשהוא יוצא מהתנור – חם, עם טחינה או זעתר בצד.