במחלבה הצפונית של שטראוס באזור התעשייה בר-לב נערכים לחג השבועות עם שורה של מהדורות מיוחדות של מוצרי חלב.
בסיור מיוחד נחשפנו למחלבה שגם תחת הפצצות, בימים לא פשוטים, ממשיכה לייצר את מגוון מוצרי החלב המוכרים לציבור הישראלי. מדובר במחלבה המרכזית של החברה לייצור יוגורטים, גבינות ומעדנים כמו מילקי, דניאלה, קוטג', סקי, סימפוניה ודנונה.
במהלך תקופת הלחימה, הפך המרחב המוגן שבמחלבה לחלק בלתי נפרד משגרת היום-יום של העובדים. "היינו מגיעים לפה ארבע, חמש פעמים ביום", מתאר אבשי בכר, מנהל מחלבת שטראוס, "העובדים שלנו מאוד מאוד מחויבים".
לדבריו, המפעל לא הפסיק את פעילותו לאורך כל התקופה, למרות הקשיים והאיומים, "אני שמח שלאורך כל התקופה הצלחנו כל הזמן לעבוד ולא להשבית את הקווים ולהצליח לספק ביטחון תזונתי למדינת ישראל".

המחלבה היא חלק בלתי נפרד מהתעשייה והחקלאות הישראלית, ומסתמכת על תוצרת מקומית "כל המוצרים שאנחנו מקבלים: אם זה יוגורט, סקי, מילקי או מעדנים - אנו מקבלים מהרפתות שלנו", מציין בכר. גם כאשר רפתות נפגעו, נשמר הקשר עם העובדים וניתנו פתרונות בזמן אמת.
במהלך סיור במחלבה הוזכר תפקידה של ה"פיתוחיה" - מרחב היצירה והחדשנות במחלבה. "אנחנו נכנסים לפה לסיעור מוחות", מספר נועם יקוטי, טכנולוג מזון, מנהל הפיתוח של המחלבה, "וחושבים איך אנחנו יכולים להלהיב ובעצם להתחבר יותר לצרכנים שלנו - להביא את המוצר הנכון, באיכות הטובה ובטעם המנצח".
לדבריו, כל מוצר חדש שנוצר ב"פיתוחיה" מביא עמו ערך מוסף וייחודיות: "כל מילקי כזה או אחר, בטעם חדש, מביא את השפיץ ואת הייחודיות שלו".

בסיור הודגש כי המפעל, הפועל שישה ימים בשבוע מלבד שבת, מתאפיין בתהליכי ייצור אוטומטיים, ללא מגע יד אדם, מה שמאפשר הפעלה רציפה ברמות גבוהות. "זה העתיד של התעשייה בישראל", אמר אבשי בכר, מנהל המחלבה.
לקראת חג השבועות נערכים בשטראוס להשקת מהדורות מיוחדות. בין החידושים השנה: דניאלה בטעם עוגת גבינה, סימפוניה שום קונפי, מולטי אפרסק ומולטי קולגן.
לדברי בכר בסיום הסיור, "כוכבי החג יהיו כמו תמיד המעדנים, הגבינות והסימפוניות שתראו על המדפים".
