בנמל אשדוד חסמו הבוקר (שלישי) פעילי תנועת צו 9 וחברי תנועת מילואמניקים דור הניצחון את יציאתן של עשרות משאיות סיוע לעזה. המשאיות הגיעו לנמל כדי להעמיס ציוד ממכולות של סוכנות אונר"א.
המשטרה עצרה את נוגה אלפסי אחייניתה של מיה גורן ז"ל שנחטפה ונרצחה ע"י מחבלי חמאס ואת רעות בן חיים יו"ר תנועת צו 9.
צורית פניגשטיין, אמו של מעוז פניגשטיין הי"ד שנהרג במלחמה, הצטרפה לחוסמים. "ברור מאליו שאין מצב שמגיע סיוע ואוכל לאויבים שלנו, בלי שאנחנו מקבלים משהו בתמורה. איפה החטופים? אנחנו מחכים לכם פה, ונילחם בשבילכם כדי שלא יגיע שום סיוע למי שמחזיק בכם".
רעות בן חיים אמרה כי "מעבר משאיות הסיוע לחמאס הוא פשע שאי אפשר לעמוד מנגד. כשהפגיעה המחרידה בחטופינו נמשכת כבר 600 ימים עם ישראל מגיע ואומר לא. נעצור בגופנו את הזוועה הזו ואת החיזוק הנוראי לארגון הטרור הרצחני שמחזיק באכזריות בילדים שלנו במנהרות".
סרן (מיל’) עומר ולדמן חברת הנהלת תנועת "מילואמניקים דור הניצחון" הוסיף: "בזמן שחברינו נהרגים בלחימה בעזה, מדינת ישראל שולחת לחמאס סיוע על מגש של כסף. זה לא הומניטרי - זו התאבדות לאומית וזו תחמושת הומניטרית. כל משאית שנכנסת לרצועה מאריכה את המלחמה.
הגיע הזמן לומר: עד שהחטופים לא בבית - אין סיוע. אנחנו נהיה פה כל שבוע מאות חיילי מילואים שיבואו ויעצרו בידיים את המהלך המטורף הזה", דברי ולדמן.
שי גליק, מנכ"ל בצלמו, הוסיף "לא ייתכן שמשאיות סיוע הומניטרי ייכנסו לעזה בזמן שחטופינו נרקבים במנהרות של החמאס. בלי החזרת החטופים ובלי הניצחון המוחלט - אין סיוע - יש סיוט".