ביום ה־600 לחטיפתה ורציחתה של ענבר הימן לרצועת עזה, שיגרה משפחתה מסר נוקב לממשלה ולחברה הישראלית. חנה כהן, דודתה של ענבר, התראיינה לערוץ 7 והתייחסה למצבם של החטופים ולתחושת ההפקרה שאותה חווה משפחתה.
"אנחנו נמצאים היום ביום ה־600 לחטיפתה של ענבר שלנו היקרה, ועוד 57 חטופים יקרים שנמצאים עדיין 600 יום בעזה", אמרה בכאב. "אין לתאר את הרגשות, אין לתאר מה אנחנו עוברים לחיי היום־יום שלנו. אני יכולה להגיד לכם שאנחנו, כמשפחה של ענבר, חווים שואה יומיומית. אנחנו נרצחים עם ענבר שלנו על בסיס יומיומי".
כהן האשימה את המדינה בהפקרה של ענבר בעסקת החטופים הקודמת: "ענבר שלנו הפכה להיות שקופה. ולמה אני אומרת את זה? כיוון שענבר הייתה צריכה להשתחרר בעסקה הקודמת של ה־33 חטופים, העסקה הקודמת שכללה את כל הנשים הצעירות, והפקירה את ענבר שלנו, שהיא בת 27 בלבד, מאחור. ולמרות שהיה ידוע שיוצאים חללים בעסקה הקודמת - ענבר שלנו לא השתחררה".
לדבריה, "ענבר היא האישה הצעירה ביותר שזרוקה באדמת עזה המקוללת".
על רקע הקריאות להמשך הלחימה, הבהירה כהן את עמדתה: "אני לא אומרת תעצרו את המלחמה. אני אומרת שאם אפשר שחמאס יישאר ללא הנשק שלו, ולא יישאר ברצועה, ולהחזיר את כל החטופים והחטופות בפעימה אחת - יש להפסיק את המלחמה".
עם זאת, היא מתנגדת נחרצות לעסקה מדורגת: "צריך לגרום לכך שיבשילו התנאים, ואני לא יודעת באיזו דרך - להחזיר את כל החטופים בעסקה אחת. לא בעסקת פעימות. בשום פנים ואופן לא. אי אפשר להחזיר עשרה חטופים חיים ולהפקיר את כל השאר".
כהן הדגישה כי "צריך להמשיך להילחם, ללחוץ את חמאס, ללחוץ את חמאס - עד שהוא יזעק: 'תיקחו את כל 58 החטופים שלכם'. לא בעסקה חלקית בשום פנים ואופן לא. עד שיאפשילו התנאים להחזיר את כולם יחד, ואני מקווה מאוד שזה קורה בקרוב".
המסר למשפחות החטופים ברור: "אנחנו, המשפחה של ענבר, לא מוכנים להפקיר את ענבר יותר בעזה אחרי 600 יום. לא מוכנים. זה לא עולה על הפרק. אתם פשוט לא מבינים - שמשפחה של חלל עומדת אחריו. שכל חלל עומדת אחריו משפחה שלמה, שנרצחת איתו על בסיס יומיומי. אי אפשר יותר להמשיך ולהתעלל במשפחה שלי".
כהן חתמה בדברים נוקבים על האחריות הציבורית והמוסרית: "ענבר, הילדה שלנו - אני חושבת שיש לאמא שלה זכות למצוא את הילדה שלה, לקבל אותה לקבורה. זה דבר לא ברור מאליו אחרי 600 יום. וככל שיעבור הזמן, אנחנו לא נמצא את החללים. אי אפשר לסכן את משפחות החטופים החללים. ואי אפשר להשאיר את החללים שעזה תיבנה עליהם. זה לא מתקבל על הדעת ולא בא בחשבון. מי שהולך לעסקה כזו, ונותן את ידו לעסקת סלקציה - ההיסטוריה תזכור לו את זה".
