
בימים אלו מגיעים אל סיומם חוגים רבים ברחבי הארץ כולה וכמוהם גם חוגים ספורטיביים יוצאי דופן ומיוחדים.
גם במרכז שלוה שבירושלים הגיע אל סיומו חוג ג'ודו מיוחד.
החוג הוקם במקור בזכות תרומה יוצאת דופן, כאשר האלוף האולימפי הירושלמי אורי ששון העמיד את החליפה האולימפית איתה זכה באולימפיאדת ריו דה-ז'ניירו שבברזיל וההכנסות הוקדשו לטובת הקמת החוג.
החוג שפועל זו השנה השמינית, תחת הדרכתו של גדי בן לולו מאמן הג'ודו הבכיר, הסתיים עם טקס הענקת חגורות מרגש לילדים שהתאמנו במשך שנה.
ובכל זאת, מבין כלל הקבוצות המרגשות של חוג הג'ודו ב'שלוה', ישנה קבוצה מרגשת ומיוחדת במינה.
מדובר בקבוצת בנות המונה 17 ילדות עם מוגבלויות גופניות וקוגניטיביות אשר חלקן מתמודדות עם טונוס שרירים נמוך, קושי בריכוז או תפקוד מוטורי מורכב. בנות החוג ביצעו תצוגת תכלית מלאה שכללה מבחן רמה מקצועי על פי כללי איגוד הג'ודו, מול עשרות בני משפחה, אנשי מקצוע ואורחים. בנות הקבוצה לא השאירו אף עין יבשה.
למעשה, קבוצת הבנות המיוחדת היא הסיבה להקמת החוג, כאשר מאז הוקם החוג, הפך זה למסגרת מקצועית שמעניקה לילדים ולילדות עם מוגבלויות כלים גופניים ונפשיים להעצמה, ביטחון עצמי, תחושת מסוגלות ויכולת להשתלב במסגרות חברתיות נוספות.
גדי בן לולו, מאמן הג'ודו, סיפר: "בהתחלה הם אומרים שהם לא יכולים, אבל גם אם קשה אנחנו אומרים להם לנסות. פתאום הילד רואה שהוא מצליח, וזה מחזק לו את הערך העצמי. הם מתאמצים, קמים, נופלים ומרגישים שיש ערך לגוף שלהם. אני כל הזמן מעודד אותם, ורואים את ההתקדמות שלהם משיעור לשיעור. שלוה הוא אחד המקומות המדהימים בעולם עם נתינה אינסופית. הלוואי שהיו עוד מקומות כאלו".
קלמן סמואלס, נשיא ומייסד שלוה, הוסיף: "הספורט כאן הוא לא רק מטרה, אלא כלי. הילדים מקבלים בשלוה לא רק חוגים ברמה הגבוהה ביותר, אלא הזדמנות אמיתית לגדול, להעז ולהשתלב. גדי עושה כאן עבודה יוצאת דופן, והילדות האלו - הן הלוחמות האמיתיות".