
מוחמד סולימאן, המחבל שביצע הלילה את הפיגוע בקולורדו, הואשם בפשע שנאה וברצח מדרגה ראשונה.
בחקירתו הודה סולימאן כי תכנן את הפיגוע במשך שנה, והמתין עד שבתו תסיים את לימודיה בתיכון. המחבל אמר עוד בחקירה כי למד להכין בקבוקי תבערה מסרטוני יוטיוב, רכש את המרכיבים מראש והכין את הבקבוקים בעצמו. אם יורשע בכל הסעיפים המיוחסים לו, סולימאן צפוי לעונש של עד מאסר עולם ללא אפשרות לשחרור מוקדם.
בפיגוע הטרור בקולורדו שבארה"ב במהלך צעדה למען החטופים נפצעו שמונה בני אדם, בהם אישה שמצבה הוגדר תחילה אנוש - ומאז יצאה מסכנת חיים. מצבה מוגדר כעת כקשה אך יציב.
למעט שניים, כל הפצועים שוחררו לבתיהם, בהם ניצולת השואה בת ה-88 שנפגעה באירוע וסובלת מכוויות ברגליה.
מחקירת כוחות הביטחון עולה בשלב זה כי המחבל הוא אזרח מצרים בשם סברי סולימאן (45) שתקף בבקבוקי תבערה את המשתתפים בעיר בולדר. סולימאן צעק "Free Palestine" בזמן שיידה את בקבוקי התבערה, והחומרים הדליקים התפשטו מיד בקרב הצועדים. בחיפוש שנערך בקרבת מקום מעצרו נמצאו 14 בקבוקי תבערה נוספים. בתוך רכבו של המחבל נמצאו מכל דלק נוסף וחומרי הסתה כתובים שכללו את המילים "ישראל", "פלסטין" ו-"USAID".
נשיא ארצות הברית מאשים את קודמו בפיגוע בצעדה למען החטופים בבולדר, קולורדו. "הוא שפך בנזין על אנשים, הצית אותם וזרק בקבוקי תבערה", סיפרו עדי ראייה. "הוא הזדהה כפלסטיני וצעק - אתם הורגים את העם שלי, אז אני אהרוג אתכם".
"המתקפה המחרידה הזו לא תתקבל בארצות הברית של אמריקה", כתב הנשיא דונלד טראמפ ברשת Truth Social. "הוא נכנס דרך מדיניות הגבול הפתוח האבסורדית של ביידן, שפגעה קשות במדינתנו. עליו לצאת לפי מדיניות טראמפ. זה עוד מקרה שמדגיש מדוע עלינו לשמור על גבולותינו מאובטחים, ולגרש קיצונים בלתי חוקיים ואנטי-אמריקנים ממולדתנו. ליבי עם הקורבנות של הטרגדיה הנוראה הזו ועם תושבי בולדר!".
בחשבון ה-X הרשמי של הבית הלבן פורסמה תמונת המעצר של המחבל, תחת הכותרת "מתקפת טרור אנטישמית".
