אורי רכס, לוחם חטיבת הנח"ל שנפצע אנושות בפעילות צה"ל להשבת חטופים, הופיע הערב בכיכר החטופים בתל אביב ונשא נאום מרגש.
"ערב טוב, שמי אורי רכס, בן 21. שירתתי בגדוד 50 של הנח"ל," פתח רכס את דבריו. "ב-20 בדצמבר 2023, במהלך פעילות מבצעית לאיתור מידע על החטופים, נפצעתי באופן אנוש. אני סובל מפגיעת ראש קשה, ידיי התרסקו, ופני הושחתו מהפיצוץ. הייתי מורדם ומונשם במשך חודש, ומאז אני עובר שיקום ארוך ומורכב."
רכס הדגיש את תחושת השליחות שהביאה אותו אל הבמה: "כאשר התחלתי לחזור לעצמי, הבנתי את גודל האסון. כל כך הרבה הרוגים, פצועים, וחטופים שעדיין לא שבו. איך זה ייתכן שעברו 610 ימים ועדיין לא כל החטופים חזרו לביתם?"
לדבריו, ההיכרות עם משפחות החטופים במהלך השיקום שלו הייתה נקודת מפנה רגשית. "הם הגיעו לתמוך בפצועים, למרות הכאב האישי. זה לא מובן מאליו. ההומור עוזר לי בשיקום, אבל קשה לשמור על אופטימיות כשאני יודע שישנם 55 חטופים שעדיין סובלים במנהרות."
רכס שיתף כי דווקא השיקום, בו פגש ישראלים מכל שכבות החברה, העניק לו תקווה. "אחת החוויות החזקות שלי בשיקום היא המפגש עם אנשים מכל קצוות החברה הישראלית. את רובם כנראה לעולם לא הייתי מכיר בנסיבות אחרות. כולם שם למען מטרה אחת - תמיכה וריפוי לפצועים. רק אחדות כזו תוכל לרפא את הכאב שהמלחמה הזו גרמה לנו".
הוא סיים את נאומו בקריאה נרגשת: "אני קורא לכל מי שצופה בי - תמשיכו לבוא לכיכר, לתמוך במשפחות, ולדרוש מהמנהיגים לקחת אחריות. אולי זה נראה שהחלמתי, אבל מחר אני חוזר לעוד סדרת ניתוחים. אני יודע מה מחכה למי שחוזר מעזה - אנחנו חייבים לאפשר להם להתחיל בשיקום."
"אני רק מחכה לראות אתכם מחבקים את אהוביכם שחוזרים הביתה. את כולם - עכשיו!".