
גורמים בציבור הדתי לאומי תוהים מדוע לא מאפשרים לבני הציונות הדתית גיוס לשלב ב' בצה"ל בדומה למסגרות שנפתחו לחרדים לאחר פרוץ המלחמה.
לפי בדיקת ערוץ 7 בתחילת המלחמה התגייסו בני הציונות הדתית למחזורי שלב ב', כאשר בסך הכול התגייסו דתיים לאומים רבים בגילאים מאוחרים לשירות קצר, אך האפשרות נחסמה.
לרוב, מדובר היה באחוזים הבודדים בקרב בני הישיבות הציוניות שקיבלו פטור ממגוון סיבות וכעת עם פרוץ המלחמה ביקשו להתגייס חרף הפטור. עם פרוץ המלחמה הם עברו מסלולי הכשרה שונים.
בשנה החולפת ניסו רבים להתגייס לשלב ב' אך לא הצליחו. מרביתם נמצאים כעת בהמתנה, אחרים התייאשו.
יש לציין כי המסלול לשלב ב' יועד רק לציבור החרדי ובני הציונות הדתית שהתגייסו דרכו - עשו זאת דרך המסלולים היעודיים.
גורם בכיר במגזר הדתי לאומי המעורה בפרטים אומר כי בשביל לקדם מסלול ב' לבני הציונות הדתית יש לייצר לובי מול הצבא.
שלב ב' הוא מסלול גיוס ייחודי המיועד לגברים חרדים בני 26 ומעלה שעדיין לא שירתו בצה"ל. מטרת המסלול היא לשלב את המתגייסים במקצועות שונים, בעיקר בהתאם להכשרתם ו/או עיסוקם באזרחות, בצבא בשירות מילואים משמעותי ולתת גם להם את ההזדמנות לתרום מעצמם ומיכולתם למאמץ המלחמתי.